Een nieuwe ontmoetingsplek in Hoorn: Kantine HVV Hollandia

De Derde Helft van start bij Hollandia

HOORNGIDS HOORN | Op woensdag 7 september zijn 55-plussers uit Hoorn welkom bij de Hoornse voetbalvereniging Hollandia om gratis kennis te maken met activiteiten binnen De Derde Helft.  De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds voor mensen die actief in het leven (willen blijven) staan en heeft als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. 

Iedereen is bij Hollandia van harte welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en mee te doen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers, zoals bord- en kaartspelen, wandelen, OldStars voetbal, badminton, biljarten, darten of sjoelen, maar ook diverse workshops. De ouderencommissie van Hollandia organiseert vanaf de kick-off wekelijks op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur op Nieuwe Wal 2 in het Julianapark De Derde Helft voor alle 55-plussers uit Hoorn. Zij werkt daarin samen met diverse maatschappelijke partners zoals Gemeente Hoorn, Teamsport Hoorn en Stichting Netwerk. 

Programma kick-off 
15.00 uur - Inloop met koffie en thee
15.15 uur – Opening, informatie over de Derde Helft en diverse activiteiten
17.00 uur - Afsluiting 
Om aan te melden voor de feestelijke kick-off op 7 september kunt u contact opnemen met Ton Bloem via derdehelft@hvvhollandia.nl (mailto:derdehelft@hvvhollandia.nl) of 06-37522415.

Voor wie is De Derde Helft?
Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en wordt er saamhorigheid ervaren, zonder per se een sport uit te oefenen. Op deze manier hebben zowel de vereniging als de deelnemers profijt van De Derde Helft.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. De activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpt het fonds ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleert Het Nationaal Ouderenfonds de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen.

De Derde Helft De Derde Helft