Westfries Gijs Brouwer knalt met prima tennis op US Open de nummer 45 naar huis

31-08-2022

HOORNGIDS REGIO | Gijs Brouwer uit Venhuizen, sinds enkele jaren professioneel tennisser, zorgde voor een prachtig resultaat bij zijn debuut op een Grand Slamtoernooi door de aanzienlijk hoger geklasseerde Fransman Adrian Mannarino in drie sets uit de US Open te slaan.

De 26-jarige Gijs Brouwer, opgegroeid in Westfriesland, naar school gaand in Hoorn, won in New York in een bijna eenzijdige partij met 6-3, 6-4 en 6-4 die niet meer dan twee uur in beslag nam. Door dit resultaat alleen al stijgt hij aanzienlijk op de wereldranglijst en gaat er ook financieel enorm op vooruit. In de tweede ronde zal hij de strijd aangaan met de Belg David Goffin of de Italiaan Lorenzo Musetti.

Geen zenuwen
Ogenschijnlijk leek Brouwer geen last te hebben van nervositeit. Dat kwam niet alleen tot uiting in zijn succesvolle forehandslagen, maar ook in het geringe aantal onnodige fouten. Na het beslissende punt zocht hij onmiddellijk zijn coach Michiel Schapers en ook Paul Haarhuis op, die de wedstrijd met aanzienlijk meer nervositeit leken te volgen. Zijn opponent, de 34-jarige Fransman Adrian Mannarino, de nummer 45 van de wereldranglijst, is al sinds 2004 actief als proftennisser en had onlangs bij een ander toernooi nog een partij tegen Botic van de Zandschulp winnend afgesloten. In de partij tegen Gijs Brouwer leek hij geen moment de boventoon te kunnen voeren. 
Aan de rij veelbelovende Nederlandse tennissers kan er weer een worden toegevoegd: Gijs Brouwer. Samen met Tim van Rijthoven, Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor kan hij zorgen voor sportieve hoogtepunten.

Gijs Brouwer op US Open Gijs Brouwer op US Open