‘Mooi Hoorn’-brochure gaat de provincie in

Nieuwe wethouders ontvangen nieuwe binnenstadsuitgave

Onder de titel ‘Mooi Hoorn’ wordt dezer dagen in Noord-Holland een nieuwe gratis brochure over de aantrekkelijke binnenstad van Hoorn verspreid. Op maandag 8 mei 2006 ontvingen de Hoornse wethouders C.A. van der Maat en J.A. de Boer het eerste exemplaar uit handen van voorzitter P. Verdegaal van Binnenstadsmanagement Hoorn. De 50 pagina’s tellende brochure geeft informatie over activiteiten en evenementen, musea en galeries, winkels, horeca, parkeren en de haven. In het midden zit een praktische plattegrond van het historische winkelhart van Hoorn.
 
Gratis
De nieuwe uitgave wordt in een oplage van 30.000 stuks verspreid en zal op honderden locaties in de provincie gratis worden aangeboden. ‘Mooi Hoorn’ is een gezamenlijke uitgave van het Hoornse Binnenstadsmanagement en Van Soelen Media bv. Met de ‘glossy’ brochure wil men de Hoornse binnenstad profileren als een ideale en gezellige plek om te winkelen, een terrasje te pikken of gewoon te flaneren. Omdat er in het historische centrum van de Coen-stad veel te zien en te doen is op een kleine oppervlakte, is het voor velen een geliefde locatie om te verblijven. Door alle praktische gegevens in een mooi, handzaam boekje te verpakken, verwacht het Binnenstadsmanagement Hoorn dat het door veel mensen wordt meegenomen en nog meer mensen de voormalige VOC-stad aan het IJsselmeer gaan bezoeken.

Groot aanbod
Bij het maken van de uitgave ‘Mooi Hoorn’ werd weer eens duidelijk hoeveel Hoorn te bieden heeft. Ook in 2006 zijn er weer veel activiteiten in de straten, op de pleinen en aan het water, maar als winkelstad wordt de ‘Koopstad van West-Friesland’ tevens steeds interessanter! Recent hebben zich weer enkele gerenommeerde winkels zoals Xenos in de stad gevestigd en ook de horeca kent een aantal mooie nieuwe initiatieven. Ook ontdekken steeds meer mensen dat er genoeg mogelijkheden voor parkeren zijn: Ruim 3.800 plaatsen voor bezoekers. Al deze informatie is in de nieuwe full colour brochure te lezen. Voor buitenlandse bezoekers is een deel van de toeristische informatie ook in het Engels en Duits vertaald.

Ruime verspreiding
Het mooie gidsje over de Hoornse binnenstad wordt verspreid via talloze winkels, horecazaken, campings, hotels en culturele instellingen in de hele provincie Noord-Holland. Ook zal het op enkele drukbezochte plekken buiten onze provincie worden verspreid. De verspreidingsdienst van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik zal de ‘Mooi Hoorn’-brochures bij enige honderden adressen bezorgen. Bedrijven en instellingen die 20 mei nog geen gidsen hebben ontvangen kunnen deze alsnog aanvragen via info@mooihoorn.nl.