Genomineerden Arie Keppler Prijs 2022 bekend

Schoonheid nog altijd onmisbare troef bij Arie Keppler Prijs 2022

HOORNGIDS REGIO | Uit 87 inzendingen heeft een vakjury 12 projecten genomineerd binnen vier thema’s. Vier projecten winnen de Arie Keppler Prijs 2022. Daarnaast kan het Noord-Hollandse publiek tot en met 14 september stemmen op zijn of haar favoriete project voor de Publieksprijs. Op donderdag 29 september worden de Arie Keppler Prijzen door gedeputeerde Cees Loggen uitgereikt.

Vier thema’s 

De Arie Keppler Prijs onderscheidt zich van architectuurprijzen omdat het een brede prijs voor ruimtelijke kwaliteit is. Voor het erfgoed in de breedste zin roept de jury het thema ‘Geheugen en toekomst’ in het leven. Door bestaande identiteitsdragers een toekomst te geven, krijgen nieuwe ontwikkelingen betekenis. Een tweede thema hangt samen met de immense woningbouwopgave. Met ‘Samen wonen’ zet de jury de beste voorbeelden van woningbouw in de schijnwerpers. De jury huldigt projecten met ‘Noord-Hollands DNA’: met liefde en begrip in het rijke Noord-Hollandse landschap ingebed en tenslotte is ‘Op maat gemaakt’ een regelrechte ode aan de kunst van het maken en de schoonheid van het ambacht. 

Allesbehalve missverkiezing
De naamgever van de Arie Keppler Prijs zag schoonheid – tegenwoordig spreken we over de neutralere term ‘ruimtelijke kwaliteit’ – als middel om verschillen tussen mensen weg te nemen en voor iedereen een goede omgevingskwaliteit te realiseren. De Arie Keppler Prijs is allesbehalve een missverkiezing; maar ook bij deze editie blijkt schoonheid nog altijd een onmisbare troef om sociale en landschappelijke samenhang, duurzaamheid en woonplezier voor elkaar te krijgen.

De nominaties
De vakjury heeft uit 87 inzendingen de volgende 12 projecten genomineerd voor de Arie Keppler Prijs 2022:

Arie Kepplerprijs 2022 Arie Kepplerprijs 2022