Resultaten voetbal zondag 4 september (video)

05-09-2022

Always Forward wint uit bij Hercules Zaandam
Tommy de Weerd als vanouds bijna een hattrick

HOORNGIDS REGIO | Tommy de Weerd, spits bij Always Forward, was weer helemaal topfit na vorig seizoen toen hij last had van een liesblessure. Hij ontplooide dit al gelijk in de eerste minuten van de wedstrijd Hercules Zaandam tegen Always Forward, die beide zijn ingedeeld in de poule met o.a. ZVC´22 (Zaandam) en De Rijp.

De uitstekend leidende scheidsrechter Jimmy Wa Bwanda, geboren in Amsterdam en nu wonend in Oostzaan, floot even over twee voor de aftrap. Always Forward had vanaf het begin balbezit en kwam al snel op voorsprong. Een prima assist van Joost Ruttenberg, die Forward was trouw gebleven, kwam op maat bij Tommy de Weerd, die de  hoek voor het uitzoeken had: 0-1.
De teams bleken aan elkaar gewaagd. Over en weer vielen er kansen. In de 29e minuut een aanval van Always Forward, waarbij iedereen in de verdediging van Hercules Zaandam mistastte en Tommy de Weerd de bal nog binnen had kunnen tikken, maar omdat hij onreglementair tegen de grond werd gewerkt floot scheidsrechter Jimmy Wa Banda voor een strafschop en stuurde Rafael Lindenberg met een rode kaart van het veld. Joost Ruttenberg schoot hard en onhoudbaar in de rechterhoek, Terry Bosma was kansloos: 0-2. Vlak voor rust wist Kevin Wijndal van Hercules nog tegen te scoren, waarmee een ruststand van 1-2 werd bereikt.

Na rust een ontketend Hercules, maar keeper Detmers hield zijn doe daarbij geholpen door paal en lat en ook enkele attente verdedigers. Nog steeds in het begin van de tweede helft kwam vanuit de verdediging van Always Forward een goede pass op Joost Ruttenberg. De assistent van Hercules had echter over het hoofd gezien dat Ruttenberg van eigen helft vertrok en vlagde volkomen onterecht. De goed meegelopen scheidsrechter Wa Bwanda had dit ook gezien en negeerde het vlagsignaal. Ruttenberg had een open veld voor zich en niet zelfzuchtig speelde hij de bal af op Tommy de Weerd die 1-3 liet aanteken. Always Forward zat op rozen.
Even daarvoor eenzelfde situatie als voor de rust bij Hercules. Nu liep aanvoerder Cemil Zaal tegen een rode kaart aan wegens een zware overtreding. Kevin Wijndal mocht van 11 meter Tristan Detmers testen, maar die ranselde de bal uit de rechterhoek en hield Forward in de race.  Niet veel later wist Jamie Heringa nog namens Hercules Zaandam te scoren: 2-3. Joost Ruttenberg had nog de 2-4 op z’n schoenen, maar ditmaal was er niemand meegekomen en kon Bosma de bal wel keren. Eindstand 2-3, met 6 gele en 2 rode kaarten en daar was niets op af te dingen. Het was hier en daar een stevige pot voetbal. Volgende week speelt Always Forward om 17.00 uur tegen de nieuwe Zaanse zaterdag-fusieclub ZVC´22.

Minpuntje
Minpunt voor verslaggever Bert Putters was de organisatie rondom de wedstrijd. Het bestuur van Hercules Zaandam had vooraf niet alles op orde en zeker ook Always Forward niet. Forward had een onleesbare opstelling via WhatsApp doorgestuurd. Toen de verslaggever onder hilariteit van mensen op de bank bij de Hoornse club, de verkeerde namen doorgaf, was er niemand in de begeleiding van Always Forward die een helpende hand toestak, zodat hij met kunst en vliegwerk de opstellingen goed op papier moest zien te krijgen, hetgeen extra moeilijk was vanwege de vele nieuwe spelers binnen de gelederen. Aandachtspuntje voor beide verenigingen.

Verslag en foto’s: Bert Putters
=================================================================================
Hollandia speelt thuis gelijk tegen promovendus vv Heino
Het vernieuwde Hollandia was zondagmiddag een zoekplaatje voor het aanwezige publiek. Dat het vooral in de eerste helft niet helemaal liep zoals men graag ziet van Hollandia, is toch te wijten aan de vele mutaties binnen het team. Ondanks dat de gasten in de eerste helft, die vorig seizoen promoveerden, weinig kansen creëerden keek men toch in de rust tegen een 0-1 achterstand aan door een slippertje in de 13e minuut van doelman Joey Wiese.

De tweede helft werd Hollandia wat feller. De rappe Dennis Jansen was er in de 57e minuut als de kippen bij om doelman Kevin Reinink te verschalken: 1-1. Na de driedubbele wissel in de 58e minuut kwam er wat meer gif in het spel van Hollandia, maar mocht het na 90 minuten toch de handen dichtknijpen met het behaalde punt, daar de gasten uit Heino nog de beste kansen kregen op de overwinning.
Volgende week zaterdag 10 september speelt Hollandia zijn derde wedstrijd in het Groningse Haren tegen Be Quick 1887. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.
Verslag: Peter van Lobberegt
Hollandia - Heino 1-1
Hercules Zaandam - Always Forward 2-3
Westfriezen - FC Den Helder 2-5

Hercules Zaandam - Always Forward september 2022 Hachelijk moment voor doel Detmers Hercules Zaandam - Always Forward september 2022 Hachelijk moment voor doel Detmers
Hercules Zaandam - Always Forward september 2022 Hercules Zaandam - Always Forward september 2022