100 vrachtwagens met beton naar ijsbaan

ingevoerd op 8-5-2006

Maar liefst 100 vrachtwagens met beton zullen via het Keern naar de nieuwe ijsbaan in aanbouw rijden. In een brief zijn de bewoners over de tijdelijke overlast geinformeerd door de gemeente. Op dinsdag 9 mei zullen 30 vrachtwagens beton aanvoeren en op 6 juni nog eens 70 auto’s.

De bouw van kunstijsbaan De Westfries is in volle gang. Op dinsdag 9 mei zal vanaf 6.30 uur ’s morgens tot in de middag beton worden gestort ten behoeve van de ijshockeyvloer. Die dag zullen zo’n 30 vrachtwagens met beton vanaf de Provincialeweg via het Keern naar de bouwplaats rijden en weer terug. Daarna wordt meteen gestart met het afvlakken (het zogenaamde vlinderen) van het beton. Het afvlakken levert geen geluidsoverlast op. Wel zal het tot in de avond duren en kunt u dus licht zien schijnen bij de in aanbouw zijnde kunstijsbaan.

Op dinsdag 6 juni zal vanaf 6.00  uur ’s morgens tot in de avond beton worden gestort ten behoeve van de 400-meter baan. Die dag zullen zo’n 70 vrachtwagens met beton vanaf de Provincialeweg via het Keern naar de bouwplaats rijden en weer terug. Daarna wordt meteen gestart met het afvlakken van het beton. Dit proces zal zo’n 24 uur in beslag nemen. Ook hier geldt dat het afvlakken van het beton geen geluidsoverlast zal opleveren. Wel zullen ’s avonds en ’s nachts bouwlichten branden bij de in aanbouw zijnde kunstijsbaan.

Reacties
Reactie: (Daniël)
14-5-2006, 14:44
Kunnen ze onder een van die leegstortende betonmolens een, niet nader bij naam te noemen, wethoudertje annex locoburrie verstoppen? Dan zijn we in een klap af van die omhoogevallen kapsones piechum af en kan Hoorn zich weer gaan bezighouden met dingen die er wel toe doen voor de burgerij..