World Cleanup Day met Schoon Westfriesland

12-09-2022

HOORNGIDS HOORN/REGIO | Zaterdag 17 september is het World Cleanup Day. Schoon Westfriesland steekt ook deze dag gezamenlijk de handen uit de mouwen. World Cleanup Day is een jaarlijkse wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken door het organiseren van opruimacties. Inmiddels doen er ruim 180 landen mee! Help mee en kom in actie tijdens World Cleanup Day.

Je kunt op verschillende manieren meehelpen aan een schonere omgeving. Je kunt zelf aan de slag door een rondje door de buurt te lopen met een vuilniszak en vuilgrijper, of je kunt je aanmelden bij een van de initiatieven van Schoon Westfriesland die een gezamenlijke cleanup organiseren op deze dag. Een voordeel van de gezamenlijke cleanup is dat alles voor je geregeld word en jij je dus helemaal kan concentreren op het opschonen van de omgeving. Samen schoonmaken is ook nog eens nuttig en leuk!

De volgende initiatieven doen mee:

CleanUp Hoorn is aanwezig op het Dal in Hoorn, tegenover de Febo, bij het regenboogbankje.

Medemblik-Stad ‘schoon’ is te vinden in Medemblik en het industrieterrein Zwaagdijk-Oost.

Opgeruimd staat netjes Wervershoof start om 9.45 bij basisschool de Schelp in Wervershoof. Om 12.00 uur gaat de frituur aan!

Andoik Skoon start vanaf de ijsclub in Andijk.

Schoon Enkhuizen in samenwerking met (MEC) Hertenkamp start om 10.00 vanaf het Whilhelminaplantsoen 2 in Enkhuizen. 11.30 wordt gestopt en kunnen de kinderen nog een mooie (cadeau) tas knutselen van oud papier. De mannen van Clean Green Kayak Machine zullen in het plantsoen op het water aanwezig zijn.

Voor meer informatie over de acties tijdens World Cleanup Day, de startpunten of het aanmelden neem je een kijkje op de faceboekgroep van Schoon Westfriesland of stuur even een mail naar schoonwestfriesland@gmail.com (mailto:schoonwestfriesland@gmail.com).

schoon westfriesland3 schoon westfriesland3
schoon westfriesland1 schoon westfriesland1
schoon westfriesland schoon westfriesland