Resultaten voetbal weekend 10/11 september

12-09-2022

Always Forward 1 – ZVC ’22 1   6 – 1

Na de midweekse oefenwedstrijd op dinsdagavond in Amsterdam tegen het in de vierde divisie uitkomende zaterdagteam van Ajax, waartegen een uitstekend spelend Always Forward een eervol 3 – 3 gelijkspel boekte, speelde de ploeg van trainer/coach Egidio Oude Groen zaterdagmiddag in de tweede speelronde van de poulefase van het bekertoernooi tegen ZVC ’22.

In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Hercules Zaandam was de formatie op enkele plaatsen gewijzigd. Terence Alberg startte op de rechtervleugel van de verdedigingslinie, waarin Jayden van Spankeren de plaats innam van de geschorste Cemil Zaal. Nick Bot begon op het middenveld en Lucas Laan op de rechterspitspositie.

Veldoverwicht
Forward had gedurende de eerste helft een veldoverwicht, maar niet zodanig dat men kon spreken van een belegering van het ZVC-doel. In de derde minuut had Tom de Weerd, na een actie op rechts, pech met zijn schot, dat tegen de lat spatte en enkele minuten later zag hij een krullend schot, na een combinatie met Joost Ruttenberg en Lucas Laan, knap verwerkt door de Zaanse doelman. Verder vlogen schoten van Gilles Duiveman McEwan en weer Tom de Weerd over en langs het doel.
In de 21e minuut opende Forward de score. Tom de Weerd leverde een dieptepass af op Joost Ruttenberg. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter, waarna Jeffrey de Moel de op hem breed gelegde bal eenvoudig kon binnentikken (1 – 0). Even later liet Joost Ruttenberg, geplaagd door een kuitblessure, zich vervangen door Danilo van der Woude. De gevaarlijkste ZVC-aanval van het eerste bedrijf kwam in de 37e minuut. Een vleugelspits brak door, trok naar binnen en vuurde een schot af, dat in de handen van Forward-doelman Tristan Detmers eindigde.
Forward besloot de eerste helft met een drietal gevaarlijke aanvallen. Bij de eerste daarvan kon Lucas Laan op snelheid doorbreken op een pass van Nick Bot, waarna hij de bal langs de uitlopende ZVC-doelman tegen het net schoof (2 – 0). Daarna volgden nog kansen voor Tom de Weerd en opnieuw Lucas Laan, die beiden stuitten op de goed ingrijpende doelman van de bezoekers.

In de tweede helft kwam Patrick Tap in het veld voor Nick Bot. Al na enkele minuten vergrootte Forward de marge tot drie doelpunten. De op links bereikte Lucas Laan leverde een voorzet af waarbij de bal even bleef ‘hangen’ in het ZVC-strafschopgebied. Jeffrey de Moel kreeg daardoor de kans van dichtbij hard binnen te schieten (3 – 0).
De bezoekers waren in het eerste deel van tweede helft vaker in de aanval dan voor de rust. Enkele vrije trappen leverden Tristan Detmers en de Forward-verdediging werk op en in de 66e minuut, kort nadat Jeffrey de Moel, Danilo van der Woude en Jayden van Spankeren plaats hadden gemaakt voor de O23-spelers Chris Buis, Dino Imming (die zijn debuut maakte in de hoofdmacht) en Joeri Kerkhoven, kwam de tegentreffer tot stand. De rechterspits brak door op rechts en rondde af met een schuiver langs de uitlopende Tristan Detmers (3 – 1).
Twee minuten later leek Tom de Weerd de marge van drie weer te herstellen, maar zijn fraaie treffer uit een pass van Gilles Duiveman McEwan werd afgekeurd wegens buitenspel. In de volgende fase ontsnapten de bezoekers diverse malen, soms op miraculeuze wijze, aan een grotere achterstand. Dit vooral dankzij prima werk van hun doelman, die Lucas Laan, Joeri Kerkhoven, Tom de Weerd en Chris Buis van scoren wist af te houden. Eenmaal kreeg de keeper op de doellijn hulp van een verdediger bij een schot van Tom de Weerd, na voorbereidend werk van Clyde Limbach en Lucas Laan.
In de slotfase van de wedstrijd, nadat twee spelers van de bezoekers gelijktijdig van kramp afgeholpen hadden moeten worden, brak de weerstand van ZVC vrijwel volledig. In de 88e minuut ontfutselde Chris Buis de bal aan een verdediger, die zijn fout door een overtreding liet volgen. De strafschop die werd toegekend bood Tom de Weerd de gelegenheid zijn eerste treffer van de dag te scoren (4 – 1). Drie minuten later veroverde hij op zijn beurt de bal op een verdediger en na de ZVC-doelman omspeeld te hebben, maakte hij ook nog zijn tweede en Forwards zesde doelpunt. Tussen deze beide treffers nam Patrick Tap de vijfde goal voor zijn rekening na uitstekend voorbereidend werk van opnieuw Lucas Laan.

De overwinning tegen ZVC ’22, dat in de eerste speelronde thuis met 1 – 4 had verloren van De Rijp, bracht Forward op zes punten uit twee wedstrijden met de doelcijfers 9 – 3.
Zondag won ook De Rijp zijn tweede wedstrijd (met 2 – 0 van Hercules Zaandam). Daardoor kwam de ploeg eveneens op zes punten, maar met een iets minder doelsaldo (+5 tegen +6 voor Forward).
Komende zondag zal in De Rijp worden beslist welke van de twee ploegen zich plaatst voor de knock-outfase van het bekertoernooi. Forward heeft dan voldoende aan een gelijkspel.
Always Forward 1 – ZVC ’22 1  6 – 1 (2 – 0).  21, 1 – 0; 43, Laan 2 – 0; 48, De Moel 3 – 0; 66, 3 – 1;  88, De Weerd (strafschop) 4 – 1, 90, Tap 5 – 1; 90+1, De Weerd 6 – 1.
Verslag: Hans Smit
====================================================================================
Be Quick 1887 in slotfase gelijk tegen Hollandia

Hollandia heeft zaterdagavond op bezoek bij Be Quick 1887 met 1-1 gelijk gespeeld in Haren (Groningen). Hollandia speelde het voor het eerst sinds lange tijd zonder de afgelopen week opgestapte trainer Anand Jagdewsing. Op de bank zaten Rudo Hidden, de assistent van Anand, en Yassin Hassan de trainer/coach van Hollandia O21.

Be Quick begon scherp aan de wedstrijd. Na drie minuten schoot Yoran Cats de bal na een van de gevaarlijk corners op de lat boven Joey Wiese. Hollandia, wakker geschud, herpakte zich meteen en in de 8e minuut ontsnapte Stenzo Knott aan de verdediging van Be Quick 1887 en schoot de bal onder doelman Robert Smit door in het Be Quick doel en bracht daarmee de 0-1 op het scorebord. Er werd door beide teams voor iedere meter strijd geleverd met kansen over en weer. Met een 0-1 stand werd het rustsignaal geven door de goed leidende scheidsrechter Lodeweegs.

Na de thee eenzelfde spelbeeld met kansen en kansjes voor beide teams. De beste kans kreeg Dennis Jansen, maar zag zijn inzet door doelman Robert Smit gekeerd worden. Hollandia werd steeds meer onder druk gezet, waarbij het toch nog tot de 85e minuut duurde dat de Hollandia-verdediging capituleerde door een doelpunt van invaller Sil Kramer. In de resterend minuten rook Be Quick 1887 bloed en zette Hollandia nog meer onder druk. Het verloor in blessuretijd invaller Luke Abelskamp uit het oog, maar weer was het de uitstekende Be Quick1887 doelman Robert Smit die de Groningers behoedde voor een nederlaag.
Een hardwerkend Hollandia dat na een tumultueuze week een derde gelijkspel uit de strijd sleepte en er op basis van het spelbeeld zeker van mag zijn dat er nog meer te halen is in deze competitie.
Volgende week 18 september speelt Hollandia in het Julianapark tegen HBS uit ’s-Gravenhage. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.
Verslag: Peter van Lobberegt
Be Quick 1887 - Hollandia 1-1
Always Forward - ZVC ’22 6–1
Kolping Boys - Westfriezen 2-1
Hauwert’65 - WSV1930 2-1
Spirit’30 - IVV 2-1

Be Quick 1887 - Hollandia 10 september 2022 Be Quick 1887 - Hollandia 10 september 2022