Eerste huwelijk in Schouwburg Het Park

ingevoerd op 9-5-2006

Op donderdag 18 mei vindt in Schouwburg en Congrescentrum het Park te Hoorn de eerste huwelijksvoltrekking plaats. Judith van Kampen en Alex Knijn geven elkaar het jawoord. Mevrouw Y. Hiemstra, ambtenaar van de burgerlijke stand, verbindt het tweetal in de echt. Horeca-ondernemers in Hoorn zijn overigens niet blij met de horeca-activiteiten in de gesubsidieerde gemeentelijke instelling. Zij zien het als onrechtvaardige concurrentie.
 
Burgemeester en Wethouders van Hoorn besloten op 1 november 2005 Schouwburg en Congrescentrum het Park aan te wijzen als trouwlocatie, met dien verstande dat er geen huwelijken mogen plaatsvinden in restaurant Midzomernachtsdroom. Hiermee is het Park de zesde trouwlocatie in Hoorn. Eerder werden het stadhuis, het Statenlogement, het Westfries Museum, de Oosterkerk en de Hervormde kerk in Zwaag als trouwlocatie aangewezen.

Het Park heeft verschillende ruimten die als standaardtrouwlocatie dienen: de beneden- en bovenfoyer, de foyer van de vlakkevloerzaal en de Romeo- en Juliazaal.
De vlakkevloerzaal en de grote zaal kunnen in overleg en tegen meerprijs ook geschikt worden gemaakt als trouwlocatie. De beschikbaarheid van de ruimten als trouwlocatie is uiteraard afhankelijk van de overige activiteiten in het gebouw.

Trouwen in Schouwburg en Congrescentrum het Park is in principe mogelijk van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur, laatste mogelijkheid: 17.00 uur.
Voor de standaardlocaties in het Park geldt hetzelfde tarief als in het Statenlogement, het Westfries Museum, de Oosterkerk en de Hervormde Kerk, namelijk EUR 441,50 op maandag t/m donderdag, EUR 487,00 op vrijdag en EUR 908,00 op zaterdag en zondag (prijspeil 2006).
Naast de kosten voor de huwelijksvoltrekking zijn er kosten verbonden aan de benodigde afschriften, uittreksels en het huwelijksboekje. Net als bij de trouwplechtigheden in de trouwlocaties elders in de gemeente Hoorn regelt bureau Burgerzaken de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Aanmelden
Aanstaande bruidsparen die zich willen aanmelden voor een trouwlocatie in de gemeente Hoorn kunnen dat doen bij bureau Burgerzaken, stadhuis, Nieuwe Steen 1, 1625 HV Hoorn (tel. 0229 252035).
Online reserveren
Aanstaande bruidsparen kunnen online een van de trouwlocaties in Hoorn reserveren.