Gewijzigd bestemmingsplan stadsstrand Hoorn (interview)

Commissievergadering 13 september

HOORNGIDS HOORN | Het afronden van de werkzaamheden aan het Stadstrand kan pas geschieden wanneer het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning in orde zijn. Het bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen en veel reacties en zienswijzen opgeleverd. Daar waar ze passen in het plan is er rekening mee gehouden.

Veel reacties betroffen de verkeersveiligheid op de Westerdijk en de inrichting van een horecagelegenheid. Marion van der Bijl (GroenLinks) wil weten in hoeverre er over de belichting van het terrein is nagedacht en of er rekening wordt gehouden met de verlichting waar vleermuizen geen last van hebben.

Interview met Marion van der Bijl (GL) over vleermuisvriendelijke belichting LUISTER NAAR HET INTERVIEW (1.39 min) (https://www.hoorn-online.nl/interview/over vleermuisvriendelijke lantaarnpalen met marion van der bijl.mp3)

Rob Droste (VVD) hoopt op een groot succes van het stadsstrand, maar wordt er rekening gehouden met parkeren en gebruik van de horecagelegenheid wanneer het bezoek de verwachtingen zal overtreffen?

Verkeersoverlast wordt door verschillende fracties genoemd. Waar De Realistische Partij gruwt van beperking van de rijsnelheid, noemen ChristenUnie en ÉénHoorn de wens om voor de hele Westerdijk de snelheid te beperken tot 30 km. Er bestaat ook vrees voor parkeeroverlast in De Grote Waal.

Wethouder Arthur Helling kan toezeggen dat er gedacht wordt aan vleermuisvriendelijke verlichting en reflectieschildjes op paaltjes. De wensen van bewoners en fracties over de snelheidsbeperkingen worden heel serieus genomen. De locatie van de bruggen is al vastgelegd in eerdere afspraken en er dient rekening gehouden te worden met de manier waarop ze aansluiten op de dijk. Met veel andere genoemde zaken, zoals foodtruck, kiosk, paviljoen, mogelijkheid voor kitesurfen en evenementen wordt wel rekening gehouden, maar hierover kan in een later stadium besluitvorming komen. De bewoners die zich bij de ontwikkelingen betrokken voelen zullen zeker geïnformeerd worden.

De commissie en wethouder Helling spreken over het stadsstrand De commissie en wethouder Helling spreken over het stadsstrand

Reacties
Reactie: (Co de Rood)
23-9-2022, 16:30
@Frits, u heeft gelijk, my bad..

Reactie: (Frits bruin)
23-9-2022, 10:58
Vleermuizen zijn zeker niet blind @ Co de Rood; en hebben wel degelijk last van licht…bekijk even de links die ik eerder plakte of zoek zelf op de website van de zoogdiervereniging.nl

Reactie: (Co de Rood)
20-9-2022, 17:05
Vleermuizen zijn blind! hebben dus niets met verlichting van dien aard te maken. Maar om mevrouw dan gelijk uit te maken voor dom wijf?

Reactie: (Frits)
16-9-2022, 13:22
@ maar je bedoelt wrs het uv aándeel van de ‘normale straatverlichting’… Maar de zoogdiervereniging en rijkswaterstaat zijn het niet met je eens: https://www.zoogdiervereniging.nl/sites/default/files/2021-09/Factsheets%20maatregelen%20vleermuizen%20VERLICHTING-digitaal.pdf. https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/wegbeheer/natuur-en-milieu/verbinden-natuurgebieden/vleermuisvriendelijke-verlichting#vleermuizen-gevoelig-voor-licht

Reactie: (frits)
16-9-2022, 12:28
Typisch iets voor 'kluitjes-voetbal politici': Eerst doen en daarna 'tot kritische vragen komen over....' Hoorn is overvol en slipt helemaal dicht; bijna altijd file rijden; irritaties/agressie op straat; geluidstress zal gigantisch toenemen, enz... Ultra violette (straatlantaarns) @ Joop Schoutsen ?

Reactie: (joop schoutsen)
15-9-2022, 21:04
Dat domme wijf. Vleermuizen fladderen om al die ultra violette straatlantaarns zodra ze er een tegenkomen. (bijna overal)