Manifest oproep voor menswaardige opvang van vluchtelingen

Initiatiefnemer van het manifest is Stephan Lallhit (31), raadslid van GroenLinks in Hoorn

HOORNGIDS HOORN | 14 fracties uit Noord-Holland hebben een manifest ondertekend waarin gepleit wordt voor menswaardige opvang van vluchtelingen uit alle landen. Ondertekenaars roepen burgemeesters van hun gemeenten op om actief bij te dragen aan het verhelpen van de problematiek in Ter Apel.

Er worden drie maatregelen voorgesteld in het manifest. Zo wordt geacht om bij te dragen aan kleinschalige (nood)opvang om vluchtelingen in aanmeldcentra (zoals Ter Apel) op te vangen met passende budgetten. Gelijktijdig moeten er open gesprekken met inwoners plaatsvinden om draagvlak te vergroten.

Daarnaast wordt opgeroepen om gezinshereniging niet te belemmeren en om leegstaande opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen in Noord-Holland Noord vrij te geven voor vluchtelingen uit alle landen.

Initiatiefnemer van het manifest is Stephan Lallhit (31), raadslid namens GroenLinks in gemeente Hoorn. Lallhit: “De situatie in Ter Apel is schrijnend. Zo mogen we niet met mensen die huis en haard hebben verlaten als gevolg van oorlogsgeweld omgaan. Zo liefdevol als we de Oekraïense vluchtelingen ontvangen hebben, zo zouden we iedere vluchteling moeten behandelen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan.”

De volgende fractie hebben al ondertekend:

GroenLinks Hoorn, D66 Bergen, GroenLinks Schagen, Sociaal Hoorn, GroenLinks Hollands-Kroon, Morgen! Medemblik, Progressief Drechterland, ChristenUnie Hoorn, GroenLinks Medemblik, Progressief Opmeer, GroenLinks Koggenland, PvdA Hoorn, GroenLinks Texel, GroenLinks Bergen nh.

Manifest menswaardige opvang vluchtelingen Manifest menswaardige opvang vluchtelingen