Resultaten voetbal 17/18 september

Vreugde en teleurstelling bij Hollandia in de laatste minuten

HOORNGIDS REGIO | Koploper HBS, geen onbekende voor Hollandia, kwam zondag op bezoek in het kletsnatte Julianapark. De gasten uit ‘s-Gravenhage waren in de eerste helft de betere ploeg maar zeker niet de gevaarlijkste. Hollandia doelman Dirk Bakker kreeg de gelegenheid om zijn talenten te tonen. maar kreeg weinig te doen in de eerste helft. Hollandia laat de laatste weken zien dat het onverzettelijk en hard werkend een hechte ploeg aan het smeden is. De eerste helft eindigde zoals het begon met Hollandia dat twee geweldige kansen kreeg als de gevaarlijkste ploeg.

Tweede helft
De tweede helft een HBS dat op dezelfde voet doorging en een beter veldspel liet zien, maar niet de onverzettelijke Rood-Witten in gevaar kon brengen. Het kantelpunt van de wedstrijd kwam in de 71e minuut na een gemakkelijk gegeven rode kaart aan de sterk spelende Enes Kar. Het was toch HBS dat de score opende tegen tien Hollandianen. De 0-1 kwam tot stand uit een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Dirk Bakker. Martijn Le Congé schoof de bal in het Hollandia-doel. De Hollandia-bank reageerde direct en bracht in de 74e minuut Luke Abelskamp en Woud Delano in het veld. Hollandia werd ondanks de 0-1 achterstand de betere ploeg en gooide nog wat agressie in de strijd. In de 88e minuut was het Luke Abelskamp die de op dat moment dik verdiende gelijkmaker op het scorebord bracht. Dat zondagmiddag vreugde en teleurstelling dicht bij elkaar lagen in het Julianapark bleek 3 minuten later. HBS-verdediger Bryan Bröcker schoot de kortstondige vreugde van Hollandia kapot.

Hollandia: Dirk Bakker, Joep Rive (80e Daniël Meijers), Enes Kar, Milan Vissie (46e Sem Biezen), Stenzo Knott, Dennis Jansen (74e Luke Abelskamp), Michael Lanting (74e Delano Woud), Romeo Fecunda, Omar Aicha Naid (85e Indy Lee), Bart Spil en Mouad Chekh Ben.
Volgende week zaterdag staat VOC uit Rotterdam op het programma. Deze wedstrijd aan de Hazelaarweg begint om 19.00 uur.
Verslag: Peter van Lobberegt
=================================================================================
De Rijp - Always Forward 1 – 2
Always Forward heeft zich zondag geplaatst voor de eerste knock-outronde van het toernooi om de districtsbeker van de KNVB. In de beslissende uitwedstrijd tegen De Rijp, dat net als Forward de twee eerste poulewedstrijden tegen ZVC ’22 en Hercules Zaandam had gewonnen zou, wegens het betere doelsaldo, een gelijkspel voldoende zijn geweest maar de ploeg van trainer/coach Egidio Oude Groen trok in de slotfase de winst naar zich toe (1-2).

Bij Forward maakte doelman Morris de Hart, dit seizoen uitkomend in de zaterdag O23, zijn debuut in de hoofdmacht. In de eerste helft gebeurde er heel weinig noemenswaardigs op het veld. De ruststand zou 0–0 zijn geweest als niet beide keepers in de slotfase van het eerste bedrijf opzichtig in de fout waren gegaan. De doelman van De Rijp miste de bal in de 37e minuut, waardoor Cemil Zaal de bal uit een scherpe hoek kon binnenschuiven (0-1). Zes minuten later speelde Morris de Hart, die verder een heel behoorlijke indruk maakte, de bal in de voeten van de dichtstbijzijnde vrijstaande tegenstander, die wel raad wist met de geboden kans (1-1).

In de tweede helft leverde de strijd heel wat meer gevaarlijke momenten op dan voor de pauze. Het eerste daarvan kwam op naam van de thuisploeg, met een voorzet van links die iets te hoog was voor de beoogde schutter. Direct daarna was er een uitstekende ingreep van de ook verder prima spelende Gilles Duiveman McEwan nodig om een dreigende doorbraak te voorkomen. Een krullende inzet van Tom de Weerd leek de doelman van de thuisploeg te verrassen, maar de bal ging om zijn doel heen.
Na tien minuten kwamen Terence Alberg en Joost Ruttenberg in het veld voor Patrick Tap en Daimy Mac Donald. Joost Ruttenberg kreeg al spoedig na zijn entree een goede kans uit een voorzet van Clyde Limbach, maar zag zijn kopbal voorlangs verdwijnen. Remco Loos en Chris Buis maakten even later plaats voor Jurgen Adamus en Lucas Laan.
In het laatste kwart van de wedstrijd had Forward het beste van het spel en de ploeg creëerde een reeks kansen en mogelijkheden. Voorzetten van Lucas Laan en Joost Ruttenberg bleven net buiten bereik van de beoogde medespeler of werden knap onderschept door de doelman van de thuisploeg, die eenmaal geluk had toen hij de bal tegen Tom de Weerd schoot, maar de terugstuitende bal tot zijn opluchting naast zijn doel zag gaan. Schoten van Jurgen Adamus en Joost Ruttenberg stuitten af op De Rijp-verdedigers en Jeffrey de Moel knalde naast uit een inworp van Tom de Weerd.
Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam Danilo van de Woude in het veld voor Jayden van Spankeren. De thuisploeg kreeg in de 84e minuut plotseling zijn enige, maar wel grote kans van de tweede helft. Morris de Hart behoedde met een fraaie redding zijn team voor een achterstand. Drie minuten later kreeg Jeffrey de Moel een kans, door Tom de Weerd met een breedtepass aangeboden, en hij joeg de bal diagonaal tegen het net (1-2). In de blessuretijd voorkwam de keeper van De Rijp met reddingen op een schot van Joost Ruttenberg en een inzet van Lucas Laan dat de overwinning van Forward een nog wat mooier aanzicht kreeg.
De Rijp - Always Forward 1 – 2 (1 – 1).  37, Zaal 0 – 1; 43, 1 – 1; 87, De Moel 1 – 2.
Always Forward: Morris de Hart, Patrick Tap (56, Terence Alberg), Gilles Duiveman McEwan, Jayden van Spankeren (80, Danilo van der Woude), Clyde Limbach, Remco Loos (70, Jurgen Adamus), Cemil Zaal, Jeffrey de Moel, Chris Buis (70, Lucas Laan), Daimy Mac Donald (56, Joost Ruttenberg) en Tom de Weerd.
Verslag: Hans Smit