Inzamelingsactie Nieuw-Apostolische Kerk in Blokker voor Voedselbank

23-09-2022

HOORNGIDS HOORN/BLOKKER | Sinds 2010 houdt de Nieuw-Apostolische Kerk in Blokker een jaarlijkse inzameling voor de Voedselbank Westfriesland. Helaas is het nog steeds nodig; al helemaal in deze tijd. Op zondag 2 oktober vindt er opnieuw een inzameling plaats. Dit zal plaatsvinden rondom een speciale kerkdienst in het kader van de Dankdag voor de oogst. Tijdens deze kerkdienst wordt er extra aandacht besteed aan dankzegging tot God. Een moment van bezinning: danken en denken. Iedereen is hier van harte welkom.

De dienst begint om 10.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. Voorafgaand aan de dienst (tot 10.00 uur) én tussen 11.00 uur en 12.00 uur, kunnen er houdbare levensmiddelen worden gebracht voor de Voedselbank. Dus geen zeep, wasmiddel, e.d. Voor deze gelegenheid is er ook een lijstje opgesteld met producten waar veel behoefte aan is: ragout, poedersuiker, nasi/bami mix, thee, pindakaas, groenteconserven in blik of glas. En uiteraard andere houdbare levensmiddelen zijn ook nodig. Het adres van de kerk is Westerblokker 167b / hoek Oostergouw.

Donatie
Daarnaast kan er tijdens de dienst een donatie worden gedaan voor humanitaire hulp in Suriname, dat wordt ondersteund vanuit de kerk via de stichting Corantijn. De leden van de Nieuw-Apostolische Kerk in Blokker proberen op verschillende manieren vorm te geven aan een levendige kerkgemeente. Bijvoorbeeld door te midden van alles wat er gebeurt zoiets aangetroffen kan worden als een gemeenschap die in alle eenvoud de lofzang gaande houdt. Maar ook een plaats waar een boek verwachtingsvol wordt geopend. Hopend op een goed woord. Een woord dat ons uittilt boven ons vaak eendimensionale leven. Dat uitzicht biedt, bemoedigt, corrigeert. Een plaats waar een tastend geloof het waagt om een woord van de andere kant te horen. Een gemeente waar mensen die elkaar niet hebben uitgezocht elkaar zoeken te ontmoeten. Een plaats van stilte en even ophouden. Maar ook een plaats om weer opnieuw geïnspireerd te worden.

Informatie
Voor nadere informatie over deze dag of de geloofsgemeenschap kunt u contact opnemen via hoorn@nak-nl.org (mailto:hoorn@nak-nl.org) of de website bezoeken: www.nak-nl.org (http://www.nak-nl.org).  De website van de Voedselbank West-Friesland is: www.voedselbankwf.nl (http://www.voedselbankwf.nl). Actuele informatie over projecten van de stichting Corantijn kan via hun website www.stichting-corantijn.nl (http://www.stichting-corantijn.nl) worden gevolgd.

Nieuw Apostolische Kerk Hoorn Nieuw Apostolische Kerk Hoorn