Drie dagen feestelijkheden in de Beste binnenstad van Nederland

Hoorn Modestad, Superkoopzondag en 5 jaar De Hoornse Straatjes

HOORNGIDS HOORN | Het laatste weekend van september mag met recht een Superweekend genoemd worden. Een om niet te missen vanwege de vele activiteiten en feestelijkheden die een bezoek aan de historische binnenstad meer dan waard maken. De officiële opening was op vrijdag 23 september op het Kerkplein, waarbij verschillende sprekers ’De Hoornse Straatjes’ feliciteerden met het vijfjarig jubileum. Daarbij werd het belang benadrukt van het collectief van winkels en de diversiteit en ambachtelijkheid van de gevestigde speciaalzaken in deze gezellige straatjes tussen de twee kerken. 

Wethouder René Assendelft knipte het jubileumlint door, samen met Annet Kwantes van de ondernemersvereniging en Rita Tromp, voorzitter van De Hoornse Straatjes. Het jubileum wordt gevierd in het weekend van vrijdag 23 tot en met Superkoopzondag 25 september en wordt onderstreept met muziek, reuring, gezelligheid, traktaties en mooie winkelacties.
’De Hoornse Straatjes’ bevinden zich in het oostelijke deel van het centrum van Hoorn richting de Roode Steen en het Havenkwartier. Het gaat om de straten: Nieuwe Noord, Kruisstraat, Lange Kerkstraat, Nieuwsteeg, Nieuwstraat, Wisselstraat, Kerkstraat en het Kerkplein.

Hoorn Modestad Najaarseditie
Als aftrap van de Fashionweek die tot 1 oktober duurt organiseert Hoorn Modestad haar najaarseditie met veel activiteiten in en rond de winkels en op straat. Aan het  modeweekend in de stad wordt niet alleen deelgenomen door fashion stores, maar ook modegerelateerde zaken als kappers, opticiens, beautysalons en de Hoornse horeca. Stichting Hoorn Modestad organiseert op 24 en 25 september de gezellige najaarseditie van Hoorn Modestad met aansluitend de Hoorn Fashion Week tot en met zaterdag 1 oktober.

Superkoopzondag
Naast de gebruikelijke en zeer gevarieerde Zaterdagmarkt, die al vele jaren een prima aanvulling vormt op het bestaande winkelaanbod, is op zondag weer een grootse Superkoopzondag. Dan zijn veruit de meeste winkels in de binnenstad geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. Op de Nieuwstraat en de Gouw staat een gezellige Superkoopzondagmarkt en de samenwerkende Hoornse Autodealers presenteren een (bijzonder) deel van hun  aanbod op het Grote Noord en de Gedempte Turfhaven tijdens het HDA Autospektakel. Parkeren tijdens de Superkoopzondagen kan gratis aan de randen van de stad. Deze parkeerlocaties worden aangegeven met de groen/gele borden.
Wat zeer zeker ook een bezoekje waard is is de Nationale Hulpverlenersdag met demonstraties van diverse hulpverlenende instanties en een informatiemarkt. Deze zijn gratis te bezoeken in het Julianapark (Schelpenstrandje) en bij Oranje Buiten en Volt (hoofdterrein), Schelphoek nr 4 van 11.30 tot 17.00 uur.

Beste binnenstad van Nederland
De binnenstad van Hoorn is op 10 augustus 2022 als hoogste geëindigd bij het jaarlijkse onderzoek naar ‘Beste binnenstad’ van opinieblad EW (Elsevier Weekblad). Het gaat hierbij om de binnensteden die ‘het hoogst scoren op woonaantrekkelijkheid, naar de smaak van de gemiddelde Nederlander’. Alle inwoners, ondernemers en frequente bezoekers van de binnenstad mogen hier trots op zijn. Meer informatie over Hhttps://www.inhoorn.nl (https://www.inhoorn.nl)oorn, haar achtergronden en de evenementenkalender is te vinden op https://www.inhoorn.nl .

De Hoornse Straatjes doorknippen lint De Hoornse Straatjes doorknippen lint
De Hoornse Straatjes de genodigden De Hoornse Straatjes de genodigden
De Hoornse Straatjes Annet Kwantes De Hoornse Straatjes Annet Kwantes
De Hoornse Straatjes wethouder Rene Assendelft De Hoornse Straatjes wethouder Rene Assendelft