Resultaten voetbal 24/25 september

Hollandia doet in Rotterdam aan klantenbinding

Zaterdagavond heeft Hollandia zijn visitekaartje afgegeven met een verdiende overwinning op VOC. Grote man bij Hollandia zaterdag avond was Stezo Knott met twee doelpunten, waarvan een van bijzondere schoonheid was.
Hollandia begon de wedstrijd sterk en creëerde diverse kansen, echter de VOC-doelman Andu Blokland wilde niet meewerken. De kleine doelman stopte de meest onmogelijke ballen. Tot de 23e minuut. Na een vrije trap kopte Bard Spil de bal door waarna de vrijstaande Daniël Meijers de bal knap in het VOC-doel plaatste. Deze dik verdiende voorsprong gezien de vele kansen en de hechte Hollandia-verdediging werd in de 28e minuut teniet gedaan. Na een vrije trap van Thomas Verhaar kopte Wessel Verhaar in een kluts de bal achter Dirk Bakker. Hollandia, niet onder de indruk van deze tegentreffer, bleef goed voetballen. De rust werd bereikt met een 1-1 stand.

De tweede helft probeerde VOC om voor eigen publiek een voorsprong te nemen. Hollandia wist met grote onverschrokkenheid het VOC-plan makkelijk te pareren en bleef kansen creëren, echter zoals genoemd wist Andu Blokland van geen wijken. In de 64e minuut was het Stezo Knott die de bal oppikte op de middenlijn, met de bal aan de voet omspeelde hij de complete verdediging en de doelman van VOC en bracht de 1-2 op het scorebord. In de 76e minuut bracht Stezo Knott, die met een knappe pass vanuit de verdediging de ruimte achter de verdediging ingestuurd werd, op knappe wijze de 1-3 tot stand.
Hollandia: Dirk Bakker, Delano Woud, Joep Rive, Luke Abelskamp, Stezo Knott (79e Omar Nait Aicha), Dennis Jansen (66e Sem Biezen), Michael Lanting (90e Milan Schipper), Romeo Fucunda, Daniël Meijers, Bart Spil en Mouad Ben Chekh.
Tijdens de terugreis werden de twee debutanten Milan Schipper en Indy Lee nog even in het zonnetje gezet en moesten het traditionele liedje zingen wat zij onder leiding van Shiro Ye en Joep Rive goed deden.
Volgende week wacht in het Julianapark Hoogeveen, dan kan gezien worden hoe de klantenbinding heeft gewerkt. Er wordt gerekend op een ruime publiek belangstelling zondag 2 oktober om 14.00 uur.
Verslag: Peter van Lobberegt
=================================================================================
Always Forward pakt de punten tegen KGB in saaie wedstrijd

Met een aantal goede overwinningen in de beker ging eenieder die Always Forward een warm hart toedroeg er zondag lekker voor zitten. In de eerder gespeelde wedstrijd tegen Hercules Zaandam was Forward de bovenliggende partij en scoorde er lustig op los. Ook tegen de andere fusieclub uit Zaandam, zaterdagclub ZVC`22, werd het maar liefs 6-1. Die lijn leek voorgezet te worden in het begin van de wedstrijd tegen KGB.

In de afgelopen competitie wist de ploeg uit Bovenkarspel tweemaal te winnen. In Hoorn een smadelijke 1-4 en in een avondwedstrijd in Bovenkarspel 2-1. “Zover laten we het dit keer niet komen”, zei coach Egidio Oude Groen voor de wedstrijd.
In de eerste 10 minuten kreeg hij dan ook gelijk. Always Forward met Jeffrey de Moel, Lucas Laan, Tommy de Weerd en Joost Ruttenberg combineerde er lustig op los. Doelman Jeffrey Groot, invaller voor de geblesseerde Joost Volten, had dezelfde goede kwaliteiten. “Wij mogen ons gelukkig prijzen twee goede doelverdedigers te hebben”, zei Piet Wiersma na afloop. Jurgen Duys vroeg aan de broer en zus pupillen van de week wie zij het beste vonden: “De doelman van KGB”.  De twee werden op een leuke manier na afloop door de aanvoerder toegesproken. Buiten een diploma kregen zij ook nog een bal met handtekeningen.
Terug naar de wedstrijd. In minuut 10 was er een snelle aanval over links en de bal op maat kwam voor de goed meegelopen Joost Ruttenberg. Hij had een hoek voor het uitzoeken en de uitblinkende doelman Jeffrey Groot had het nakijken: 0-1. Wie dacht dat Always Forward de score zou verhogen kwam bedrogen uit. Het werd zelfs een draak van een wedstrijd. Zowel KGB als Always Forward zakten af naar een bedenkelijk niveau. Ook scheidsrechter Carlo Dop uit Schellinkhout, die scheidsrechter De Wit verving, deelde mee in de malaise. Hij gaf maar liefs 6 gele kaarten. Kaarten die ook in de zak hadden kunnen blijven zitten.
Op het einde van de wedstrijd waren er nog kansen. Zeker de kopbal van Tommy de Weerd had beter verdiend. Het werd de wedstrijd voor de beide achterhoedes. “We hadden eigenlijk makkelijk met 5-0 kunnen winnen”, was een beetje stoere praat van trainer Egidio Oude Groen na afloop. “Wij gaan minstens voor een periodetitel. Wij kijken niet naar onderen.” Daarmee doelend op de verzwaarde degradatie van 3 ploegen uit deze klasse. Volgende week speelt Always Forward thuis tegen Geel-Zwart ´30 dat 2-2 speelde tegen De Spartanen.
Verslag en foto: Bert Putters
Slecht begin voetbaljaar 2022-2023 voor Zwaluwen’30 (1-3 verlies)

De eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse A is niet succesvol verlopen voor Zwaluwen’30. De Koninklijke HFC (zat.) ging met de 3 punten terug naar Haarlem. Het Haarlemse team pakte direct na het begin al het initiatief en Zwaluwen’30 kon slechts toekijken. Al in de 2e minuut scoorde HFC. Deze treffer werd nog afgekeurd door de scheidsrechter vanwege duwen van de keeper. Het zou een wake-up call moeten zijn voor het Zwaluwen’30-team. Niets was minder waar; al in de 6e minuut was een simpele intikker genoeg voor een 0-1 voorsprong voor HFC.

In de 16e minuut werd een hoge bal op het doel van Zwaluwen’30 niet genoeg verwerkt door de doelman van het thuisteam. Een half weggewerkte bal kon in de rebound van dichtbij worden binnengeschoten voor de 0-2. In de 38e minuut kon een vrije trap, van net buiten de 16, goed worden verwerkt door de doelman van Zwaluwen’30. Aanvallend was Zwaluwen’30 in de eerste helft geheel ongevaarlijk en HFC kon eenvoudig de wedstrijd controleren.

In de tweede helft waren er diverse wissels toegepast door de thuisclub: doelman Jarie Koning was vervangen door Bas v.d. Louw, Jim Nelen kwam voor Davey v.d. Meer, Bilal el Guennouni kwam voor Gregory Scheltens en Adi Moric voor Zakaria el Hayani. Het leverde wel meer voetbal op aan Zwaluwen’30-zijde.
De eerste kans voor Zwaluwen’30 was in de 49e minuut; een kopbal van Samet Cetin ging net over. Er werden van beide kanten in deze fase weinig kansen gecreëerd. De rushes van Jim Nelen en Jerven Devid via de buitenkanten brachten wel kleine mogelijkheden voor Zwaluwen’30. In de 66e minuut ging Jim Nelen goed door bij de 1e paal. De doelman van HFC redde ten koste van een hoekschop.
In de 70e minuut was de wedstrijd in feite beslist; een intikker bij de tweede paal van een volkomen vrijstaande HFC-er zorgde voor 0-3. In de laatste 20 minuten een onmachtig Zwaluwen’30 en HFC dat niet echt meer aandrong. Samet Cetin zorgde in de 90e minuut voor de ’eretreffer’ voor Zwaluwen’30 door een steekbal goed af te ronden (1-3).
Het slot was voor HFC; een 100% kans werd door HFC van dichtbij over en naast geschoten. Een teleurstellend begin van een nieuwe voetbaljaar voor Zwaluwen’30.

Opstelling: Jarie Koning (46e, Bas v.d. Louw), Davey v.d. Meer (46e, Bilal el Guennouni), Calvin den Boer, Gregory Scheltens (46e, Jim Nelen), Encho Margaritha, Diovaris Balentina (80e, Juan Fabian), Leon Schipper, Jerven Devid, Samet Cetin, Zakaria el Hayani (46e, Adi Moric), Thom Nelen. Geel: Adi Moric, Calvin den Boer.
Verslag: Leo H. van der Voort
Always Forward (zat) - Fortuna Wormerveer 3 – 2

Het zaterdagteam van Always Forward (AFZA 1) heeft zaterdag in de eerste speelronde van de competitie thuis met 3-2 gewonnen van medepromovendus Fortuna Wormerveer. Zoals de uitslag al doet vermoeden leverden beide ploegen een spannend gevecht, waarin Forward eerst op voorsprong kwam, maar de bezoekers nog voor de rust de leiding overnamen. In de slotfase slaagde Forward erin de wedstrijd opnieuw te doen kantelen.

In de openingsfase van de wedstrijd zetten de Wormerveerders een drietal aanvallen op waarbij de Forward-defensie pas op het laatste moment een mogelijk succesvolle afronding, ten koste van corners, wist te voorkomen. Ook verder in de eerste helft oogden heel wat aanvallen van Fortuna Wormerveer behoorlijk dreigend. Aan de andere kant werd Perry Vlasman tweemaal met een dieptepass bediend. Zijn eerste voorzet richting Stefan Schipper kon nog worden onderschept door de doelman van Fortuna Wormerveer, maar uit de tweede, in de achtste minuut, kon Stefan Schipper de bal in de verre hoek werken (1-0).
De bezoekers bouwden daarna aan een offensief dat rondom een kwartier spelen enige tijd werd onderbroken door een langdurige Forward-aanval, waarin Jimmy Bouwhuis tot drie keer toe een voorzet van links afleverde, maar uiteindelijk kon de verdediging van Fortuna Wormerveer opruiming houden.
In de 21e minuut veroverde een Fortuna-spits de bal op Jelle Huitema en na een rush rondde hij zijn actie af met een schot in de uiterste rechterhoek (1-1). Forward antwoordde met een aanval over links, die besloten werd met een om het doel krullend schot van Nick de Wit. Deze aanval werd gevolgd door een doorbraak van Leon Machielse op rechts. Uit een scherpe hoek raakte hij de buitenkant van de eerste paal. Vijf minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong. Een counter door het centrum kreeg vorm met een dieptepass op de centrumspits die de bal breed legde op een medespeler, die eenvoudig zijn en Fortuna’s tweede treffer kon binnenschuiven (1-2). In de resterende speeltijd van de eerste helft kon de Fortuna-spits in het centrum doorbreken, maar hij stuitte op de prima ingrijpende Dani Peper. Kort voor de rust mocht Boyd Stevens een vrije trap nemen op zo’n 25 meter van het Fortuna-doel. Via het muurtje belandde de bal op het dak van het doel.

Evenals de eerste helft speelde de tweede zich grotendeels af op de terreinhelft aan de kantinezijde van het veld. Nu was het de thuisploeg die een veldoverwicht had. Twee voorzetten van Perry Vlasman en een van Leon Machielse bleven net buiten bereik van medespelers. Inzetten van Kevin van Gasteren, Marijn Sterk, Stefan Schipper en Nick de Wit werden gekraakt, gingen aan het doel voorbij of werden een prooi voor de Fortuna-doelman. Diezelfde doelman kon Leon Machielse nog net stuiten toen die met een dieptepass door Kevin van Gasteren werd aangespeeld. Perry Vlasman raakte de bal uit een voorzet van Leon Machielse verkeerd.
Tussen deze bedrijven door viel er een knappe aanval van de bezoekers te noteren, die ten koste van een corner werd gestuit. Bij enkele andere tegenaanvallen van Fortuna deden Nick de Wit en Perry Vlasman enkele malen uiterst nuttig verdedigend werk.
In de loop van de tweede helft kwamen Darren Johnstone, Joey Papamelodias, Jan-Jaap Schaper en Matthijs Greenan in het veld voor Marijn Sterk, Jouke Huitema, Stefan Schipper en Perry Vlasman.
Nadat een schot van Leon Machielse, uit een 1-2-combinatie met Jan-Jaap Schaper, via een blokkering een corner had opgeleverd, maakte een Fortuna-speler hands toen de bal daaruit voor het doel belandde. Kevin van Gasteren bracht zijn ploeg vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte (2-2). Vijf minuten later greep Forward alsnog de winst. Opnieuw was een tot corner verwerkt schot van Leon Machielse de inleiding. De Fortuna-doelman leek de corner goed te verwerken, maar loste de bal die even in het strafschopgebied bleef ‘hangen’. Boyd Stevens kreeg een schietkans die hij ondubbelzinnig benutte (3-2). In de jacht op de gelijkmaker creëerden de bezoekers nog één gevaarlijke situatie die door Darren Johnstone werd geklaard. Leon Machielse kon daarna doorbreken en alleen op de Fortuna-doelman af gaan. Die had echter een fraaie redding in huis toen de Forward-spits hem probeerde te passeren.

Always Forward - Fortuna Wormerveer 3-2 (1-2). Schipper 1-0; 21, 1-1; 29, 1-2; 81, Van Gasteren (strafschop) 2-2; 85, Stevens 3-2.
Always Forward: Dani Peper, Perry Vlasman (80, Matthijs Greenan), Jelle Huitema, Marijn Sterk (71, Darren Johnstone), Nick de Wit, Jimmy Bouwhuis, Jouke Huitema (71, Joey Papamelodias), Boyd Stevens,  Kevin van Gasteren, Stefan Schipper (71, Jan-Jaap Schaper) en Leon Machielse
Verslag: Hans Smit
VOC - Hollandia 1-3
KGB - Always Forward 0-1
HSV Sport - Zwaagdijk 0-1
SV Enkhuizen - Westfriezen 1-3
Zwaluwen’30 - Koninklijke HFC 1-3
Always Forward zaterdag - Fortuna Wormerveer 3-2