Sjaak Grosthuizen overhandigt zijn gebundelde columns aan wethouder Dick Bennis

"Met de columns van Sjaak wordt je een spiegel voorgehouden"

HOORNGIDS HOORN | Traditioneel overhandigt columnist Sjaak Grosthuizen zijn gebundelde columns van het afgelopen seizoen aan het begin van het nieuwe seizoen aan de gemeenteraad. Het is inmiddels ook traditie dat een raadslid het voorwoord schrijft. Sjaak heeft dit jaar Dick Bennis al maanden geleden daarvoor gevraagd, in de tussentijd is raadslid Dick Bennis tot wethouder benoemd.

In zijn toespraak maakt de columnist duidelijk dat Sjaak toch wel een heel andere functie heeft dan Peter Ursem die politieke verslagen van commissie- en raadsvergaderingen schrijft voor HoornRadio/HoornGids. Verder noemt hij Dick Bennis authentiek, integer en hij heeft liefde voor de stad. Dat gaf de doorslag om hem te vragen voor het voorwoord van de bundel. 

Wethouder Dick Bennis dankt Sjaak Grosthuizen voor de eer om een voorwoord te mogen schrijven. Hij noemt de columns een spiegel. Hij meldt dat Sjaak en hij het heel vaak niet eens zijn. Maar als je bedoelingen door Sjaak anders worden uitgelegd, dan moet je je afvragen ’ben ik dan wel duidelijk geweest? Wat leert die spiegel? Het is voor mij het ideale hulpmiddel. Het is zelfreflectie’. Dick Bennis spreekt de hoop uit dat we allemaal wat vaker in de spiegel kijken. En dankt nogmaals Sjaak Grosthuizen.

Peter Ursem overhandigt zijn gebundelde columns aan wethouder Dick Bennis Peter Ursem overhandigt zijn gebundelde columns aan wethouder Dick Bennis