Leugens over reclamebelasting?

Raadsvergadering 29 september

HOORNGIDS HOORN | Heeft het Hoornse college gelogen over de reclamebelasting? Aanleiding van deze vraag door Menno Jas (DRP), was een brief van de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC), waarin scherpe kritiek op de procedure rond de komst van een Integraal Kind en Expertise Centrum (IKEC) naar de Nieuwe Steen.

Menno Jas (De Realistische Partij) meent dat er klaarheid moet komen. Is er gelogen of niet en doet het college iets hiermee? Is er bereidheid om de huidige afspraken over de reclamebelasting te herzien?

Wethouder Arthur Helling geeft aan verbaasd te zijn over de toon en de inhoud van de beweringen van de ondernemers. Hij bespeurt zelfs enige boosheid bij hemzelf. Er is een goed overleg met de ondernemersvereniging HOC. De beschuldigende ondernemers hebben geen contact opgenomen om eventuele onduidelijkheden te bespreken. Hij vreest dat men of informatie heeft gemist of verkeerd geïnterpreteerd. Samen met wethouder René Assendelft zal binnenkort weer overleg zijn met de ondernemersvereniging.
De uitingen van de betreffende ondernemers hebben nu geen invloed op gemaakte afspraken. De resultaten van het komende overleg zullen worden gedeeld met de raad.

Wethouder over reclamebelasting Wethouder over reclamebelasting