Bestemmingsplan stadsstrand aangenomen

Raadsvergadering 29 september

HOORNGIDS HOORN | De Hoornse fracties waren in de laatstgehouden vergadering van de Algemene Raadscommissie niet eensluidend over de plannen met betrekking tot het stadsstrand. Een aantal fracties wenste meer duidelijkheid over de parkeerdruk en de vestiging van horeca. Er zijn toen raadsinstrumenten aangekondigd.

Liberaal Hoorn vroeg met De Realistische Partij in een motie om het mogelijk te maken een kitesurflocatie mogelijk te maken. De VVD wil graag dat in de zomers van 2023 en 2024 een tevredenheidsonderzoek wordt gehouden naar de faciliteiten op  het stadsstrand, waarbij de bezetting van de horeca en de parkeerdrukte worden gemeten. De VVD vreest dat de komende drukte wordt onderschat.

Wethouder Arthur Helling vindt het verzoek om een tevredenheidsonderzoek te vroeg. Het paviljoen zal pas in 2024 worden geopend. Hij kijkt of er wel iets tijdelijks kan worden neergezet. Hij zegt toe na de zomer van 2023 terug te komen bij de raad om te evalueren hoe het eerste jaar op het strand is verlopen. Er gaat een aanbestedingsroute worden gestart voor het openen van een strandpaviljoen.

De kitesurfmotie is overbodig. De provincie is al bezig met een onderzoek. Er is al wel een locatie in beeld, maar er moet nog worden bekeken of dat een goede plek is. Na 2024 zal definitief duidelijk zijn hoe en waar een kitesurflocatie verwezenlijkt kan worden. De wethouder geeft ook aan dat er bekeken wordt welke rijsnelheid op de dijk zal worden ingesteld. In het eerste jaar zal, omdat de bruggen nog niet aangelegd zijn, geen parkeeroverlast in de Grote Waal worden verwacht.

Hij zegt toe dat over alle voorzieningen die zullen worden gerealiseerd als voorstel nog naar de raad zullen komen.

Het bestemmingsplan dat eerdere bestemmingsplannen uit 1998 en 2005 moet vervangen wordt met algemene stemmen aangenomen. De motie van de VVD wordt ingetrokken en de motie over de kitesurflocatie werd afgewezen

Stadstrand Hoorn Stadstrand Hoorn