Smalle Beurzen Festival een groot succes! (radio-interview met Esther Jeunink)

Veel belangstelling van jong en oud

HOORNGIDS HOORN | Op zaterdag 1 oktober vond in het gebouw Dampten 16 het ’Smalle Beurzen Festival’ plaats. Er is veel publiek op afgekomen. Ook kinderen hebben zich daar kunnen vermaken. Buiten het gebouw was een springkussen opgesteld en allerlei amusement aanwezig. Binnen was er een modeshow, een nagelstyliste, ontspannen laten verzorgen bij de kapper, eten en drinken, muziek en dans. Kortom veel leuks en lekkers voor jong en oud. Verder waren aanwezig: Hulpverlening Westfriese Kerken, Kinderkledingbank, Stichting Netwerk, Schuldhulpmaatje, Stichting Leergeld, en meer. Ook de gemeente had een stand met 1.Hoorn. Je kon daar informatie krijgen over gemeentelijke subsidie- en bijstandsregelingen.

De bedenker van het Festival is Esther Jeunink. Samen met ’Bij Bosshardt’ van het Leger des Heils (Johannes Poststraat 52, Hoorn) heeft zij ook de organisatie op zich genomen. Zij is zeven jaar straatpastor in Hoorn en zegt dan ook in het interview op 24 september bij Johan van der Tuin op HoornRadio, in de aanloop naar het festival: ”Het idee kwam bij mij op omdat ik wel eens wou zien voor wie ik dit eigenlijk allemaal doe”. Als je het interview op 24 september gemist hebt kun je via deze link alsnog luisteren: KLIK HIER VOOR HET INTERVIEW MET ESTHER JEUNINK (19 minuten) (https://www.hoorn-online.nl/interview/esther jeunink2022-09-24.mp3).

Op de Give Away markt kon je gratis spulletjes en kleding shoppen bij AyudaMe. Ook Jan en Lida waren aanwezig met gratis kinderfietsjes van  hun stichting ’Gratis Fietsjes Actie Voor Minima’. Zij hebben op het Smalle Beurzen Festival maar liefst 54 fietsen weggegeven! Daarvan waren 32 vooraf aangemeld, de overige 22 werden tijdens het Festival spontaan bij de kraam aangevraagd. Er werden ook twee fietsen verloot. ”Wat waren ze blij”, aldus Jan Kooijman. De meisjesfiets was voor Nathalie uit Medemblik, opgegeven door Kim Janssen Duijghuijsen en de andere was voor Lennox. Deze jongen kwam uit Enkhuizen en was opgegeven door de Familie Henk Waanders uit Medemblik, schrijft Jan Kooijman op zijn Facebookpagina. Ook bedankt hij daar Edwin Boelsz, Lisette Boelsz  en Tom Kwakman van Volare Bicycles uit Volendam die twee NIEUWE fietsjes hebben geschonken. Verder bedankt hij het hele team van ’Gratis Fietsjes Actie Voor Minima’: Ralf, Johan, Jack, Frank, Carola, Krista en Pascal. ”Het was GRANDIOOS”. Zie de foto.

Foto: Facebook Jan Kooijman

Jan en Lida fietsjes voor de minima Jan en Lida fietsjes voor de minima