Resultaten voetbal 1 en 2 oktober

Hollandia voor de vierde keer gelijk; wereldgoal van Dennis Jansen

HOORNGIDS REGIO | De wereldgoal van Dennis Jansen bezorgde Hollandia een verdiend punt. Daar zag het in de eerste 45 minuten niet naar uit. Hollandia dat fel in de duels was kwam door een knappe goal van Luke Abelskamp in de 6e minuut op een 1-0 voorsprong.
Het Hoornse publiek ging er maar eens goed voor zitten. Gezien het spel van Hollandia hingen er doelpunten voor de Rood-Witten in de lucht. Helaas, ondanks het goede spel bleven de doelpunten in de lucht hangen. De echte kansen bleven uit en de rust werd dan ook bereikt met een 1-0 voorsprong voor Hollandia.

Tweede helft
Dat na de thee de wedstrijd in drie minuten zou kantelen had niemand verwacht. Jamal Kriekjes kreeg min of meer een vrije doorgang van de Hollandia-verdediging en bracht de 1-1 op het scorebord. Hollandia, volkomen van slag, gaf binnen twee minuten dezelfde Kriekjes weer een buitenkans en stond er ineens 1-2 op het scorebord. De spelers van Hollandia probeerden zich onder deze tegenslag uit te voetballen. Dat gebeurde uiteindelijk ver in de tweede helft, maar de wijze waarop deze wereldgoal tot stand kwam bracht zelfs de technische staf van Hoogeveen tot zwijgen. Dennis Jansen zag rond de middellijn dat keeper Stan Meekhof te ver voor zijn doel stond en met een uiterst fraaie boogbal wist hij de vertwijfelde keeper te verschalken. Na dit tweede doelpunt van Hollandia begon men weer duels te winnen, maar gezien het totale spelbeeld en de resterende tijd was 2-2 de juiste uitslag.
Hollandia: Dirk Bakker, Delano Woud (65e Sem Biezen), Joep Rive, Luke Abelskamp, Stezo Knott (79e Milan Vissie), Dennis Jansen, Michael Lanting, Romeo Fecunda (37e Indy Lee), Omar Aicha Nait, Bart Spil( 65e Dirk de Jong) en Mouad Ben Chekh.
Volgende week is weer een Drentse ploeg te gast in het Julianapark: het gepromoveerde VKW uit Westerbork is de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.
Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt
=================================================================================
Slechte start voor HSV Sport 1889 tegen Berkhout, 2x nederlaag in de 4e klasse B
Vorig seizoen deed HSV Sport 1889 volop mee om de bovenste plaatsen. Na twee wedstrijden staan de pupillen van Mark Slonk nu met 0 punten onderaan. De nederlaag tegen Zwaagdijk vorige week bleek geen toevalstreffer. Aavankelijk had HSV Sport het betere van het spel tegen de thuisploeg Berkhout. Vooral Frank Hoogcarspel had enige kansen. Jammer dat hij na afloop weigerde ons te woord te staan. Sterallures komen ook voor in de kelder van het amateurvoetbal.

VV Berkhout kroop uit de schulp en kreeg eigenlijk ook nog de beste kansen. Het begon met een afzwaaier en kopbal van Ivo Lentjes. Toen stond Martt Jager nog goed zijn doel te verdedigen. In de 31e minuut was het eindelijk raak voor Berkhout. Jan Douwe Knol voltrok het vonnis: 1-0. HSV Sport was duidelijk aangeslagen en Berkhout kreeg kans op kans. Dit was ook te zien in het aantal hoekschoppen: 4 tegen 0 voor Sport. Het wachten was niet op de gelijkmaker, maar op het tweede doelpunt van Berkhout. HSV Sport had daarnaast de pech dat doelman Dominik Daniluk tot grote hoogte steeg.
Zo´n 10 meter buiten de 16 meter en dus ongeveer 25 meter van het doel kreeg Berkhout een vrije schop. Jesse Neefjes plaatste zich achter de bal en zijn eigenlijke voorzet belandde rechtstreeks in het doel: 2-0. Wat ook de rust betekende. “We staan hier altijd met 2-0 achter en zetten dit altijd om in een overwinning”, aldus een enthousiaste aanhanger van HSV Sport.

Hij kwam echter van een koude kermis thuis. Jelle Neefjes lepelde de bal voor en Marco Kempe speelde da bal naar de vrijstaande Jose ter Hofstede: 3-0. Het duo Jesse Neefjes en Jose ter Hofstede kreeg meer kansen, maar de beide spelers schoten naast of zagen hun doelpogingen gestopt door doelman Martt Jager van HSV Sport. Waarom de trainer dit duo Neefjes en Ter Hofstede wisselde was voor ons de vraag en voor trainer Radjesh Bishesar een weet. Invaller Sofyan Ait Kassi had wel de 4-0 op zijn schoenen, maar zijn schot vanuit de lucht ging rakelings over. HSV Sport zette wel druk om nog aansluiting te krijgen, maar zoals eerder vermeld groeide doelman Daniluk tot grote hoogte en stopte elke bal. Op een schot van invaller Gerswin Cassar had hij geen antwoord: 3-1. De eer was gered, maar de 3 punten gingen naar Berkhout. Zij zijn staan samen met Zwaagdijk en De Valken op de eerste plaats. HSV Sport 1889 mag het opnemen tegen DWB dat gelijkspeelde tegen SV Sporting S.
Vooraf spraken wij nog met Frank Eek, de voorzitter van HSV Sport, over de bouwplannen. “Grootste zorg zijn de materialen en de levertijd”. Het plan ziet er overigens gelikt uit, waarbij men bij HSV Sport hoopt dat een meerderheid van de Hoornse gemeenteraad ook die mening is toegedaan.
Verslag en foto: Bert Putters

Always Forward - Geel Zwart ’30 3-0

Always Forward heeft zondag in de eerste thuiswedstrijd van de competitie een ruime overwinning geboekt tegen promovendus Geel Zwart ’30. De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Forwards erelid Cees Bakker, die eerder in de week was overleden. Cees bereikte de leeftijd van 86 jaar en in ongeveer 70 daarvan heeft hij in diverse functies de club gediend.

De formatie waarmee Forward aan de wedstrijd begon, week op enkele plaatsen af van de beginopstelling van de wedstrijd vorige week tegen KGB. De niet geheel fitte Jeffrey de Moel bleef aanvankelijk buiten het veld. Zijn positie van aanvallende middenvelder werd overgenomen door Jurgen Adamus en Remco Loos vulde de daardoor opengevallen plek van  controlerende middenvelder in. In de aanvalslinie speelde Daimy Mac Donald in het centrum en schoof Tom de Weerd naar de vleugel. Lucas Laan begon in de dug-out.
Gedurende de wedstrijd legde Geel Zwart ’30, zoals de technische staf van Forward had verwacht, het accent op de verdediging. Verreweg het grootste deel van de 90 minuten speelde zich af op de speelhelft van de bezoekers. Die kwamen, vooral via vrije trappen, slechts enkele malen bij het strafschopgebied van Forward. Verder werden aanvalsopzetten van de bezoekers meestal vroegtijdig verstoord door de Forward-verdediging. Vaak gebeurde dat al op het middenveld door met name Remco Loos, die alom tegenwoordig was met het afpakken van ballen, het onderscheppen van passes en het snel verwerken van de bal.
De Forward-aanvallen leverden flink wat mogelijkheden en kansen op, zij het niet veel 100%-kansen. In de 38e minuut nam Forward de leiding. Bij een aanval over diverse schijven belandde de bal op rechts bij Joost Ruttenberg, die een tegenstander passeerde en zijn schot via de Geel Zwart-doelman in het net zag verdwijnen (1-0).

In de openingsfase van de tweede helft verdubbelde Forward de voorsprong. Daimy Mac Donald pikte een pass op, passeerde een tegenstander en schoot de bal vervolgens tegen de paal. Uit de voortzetting van de aanval over links kon Clyde Limbach een voorzet afleveren die de Geel Zwart-doelman slechts enigszins van richting kon doen veranderen, maar dat was niet voldoende om Jurgen Adamus van scoren te houden (2-0).
Forwards mooiste treffer van de dag ontstond uit de counter op een vrije trap van de bezoekers. Nick Bot werkte de bal weg uit het Forward-strafschopgebied, waarna Tom de Weerd met een spectaculaire, bij de middenlijn uitgevoerde bicycle-kick Joost Ruttenberg lanceerde. Die was sneller dan de Geel Zwart ’30-verdedigers en hij schoof de bal beheerst langs de uitgelopen doelman in de linkerhoek van het doel (3- 0).
Always Forward - Geel Zwart ’30 3-0 (1-0).  38, Ruttenberg 1-0; 49, Adamus 2-0; 60, Ruttenberg 3-0.
Always Forward: Tristan Detmers, Terence Alberg, Gilles Duiveman McEwan (69, Patrick Tap), Cemil Zaal, Clyde Limbach (69, Lucas Laan), Remco Loos, Nick Bot (63, Chris Buis), Jurgen Adamus (57, Jeffrey de Moel), Tom de Weerd, Daimy Mac Donald (69, Danilo van de Woude) en Joost Ruttenberg.
Verslag: Hans Smit

Opnieuw nederlaag voor Zwaluwen’30

Ook de tweede competitiewedstrijd van Zwaluwen’30 in de 2e klasse ging verloren. In Amstelveen was AMVJ met 3-2 te sterk voor het Hoornse team. Het fysiek sterke AMVJ begon fanatiek en gedreven aan deze wedstrijd, hetgeen al in de 4e minuut (alweer) een vroege achterstand opleverde voor Zwaluwen’30. Uit een hoekschop werd de bal niet echt weggewerkt en van dichtbij kon AMVJ tot scoren komen. Vijf minuten later was het zelfs al 2-0 voor de thuisclub. Bij het uitverdedigen door Zwaluwen’30 was AMVJ er als de kippen bij om een slechte pass te onderscheppen en de 2-0 aan te tekenen.

Een teleurstellend begin voor Zwaluwen’30. Opnieuw achter de feiten aanlopen en zien of er nog iets te bereiken viel op deze middag in Amstelveen. De entourage en het veld hielpen ook niet echt mee; een zwaar grasveld op een ongezellige hoek van een sportcomplex. ”Om er te komen moest je eerst je wandelvergunning nog ophalen.”
In de 14e minuut volgde de eerste echte kans voor Zwaluwen’30. Een goede vrije trap werd van dichtbij over gekopt. In de 18e minuut tikte Jerven Devid in kansrijke positie de bal naast het doel. Zwaluwen’30 kwam in de 27e minuut op 2-1; bij de tweede paal wist Diovaris Balentina zijn hoofd nog achter de bal te krijgen en met een mooie boog vloog de bal over de keeper in het doel. Een vrije trap in de 35e minuut van AMVJ raakte paal/lat bij Zwaluwen’30, waarmee ze ontsnapten aan een 3-1 achterstand. Een harde vrije trap in minuut 40 op de rand van de 16 door Jorg Ooievaar vloog net naast. Zwaluwen’30 ging dus de rust in met een onnodige 2-1 achterstand. Hopelijk zou trainer/coach Richard Bulterman het team voor de tweede helft op scherp kunnen zetten om het fysieke AMVJ-team met dezelfde middelen te bestrijden op het Amstelveense gras.

Thom Nelen kwam in de tweede helft voor Adi Moric in het veld. In de 53e minuut ging een goede kopbal van Samet Cetin net naast. Zou het toch nog kunnen? In de 55e minuut ging opnieuw een kopbal van Diovaris net naast. In de 60e minuut kwam Gregory Scheltens voor Diovaris Balentina in het veld. De ’beslissing’ in deze wedstrijd was in de 75e minuut. De arrogante scheidsrechter van dienst wuifde een AMVJ-overtreding weg en zo mocht de AMVJ-spits vrij doorgaan en (wel mooi) de 3-1 scoren. In de 82e minuut ging de bal op de stip bij AMVJ. Een kleine overtreding was de aanleiding. Leon Schipper wist wel raad met dit ’kadootje’ en scoorde de 3-2. Zwaluwen’30 wisselde nog twee keer om nog iets te forceren in de resterende tijd. In de 85e minuut kwamen Fabian Juan en Zakariya el Hayani voor Jim Nelen en Jorg Ooievaar in het veld.
AMVJ ramde daarna alle ballen naar voren of over de zijlijn. Zwaluwen’30 probeerde met volle inzet nog een gelijkspel te behalen. Een vrije trap in de extra tijd werd door Encho Margaritha naast/overgeschoten. Jammer, want een dergelijke bal had moeten landen bij één van de Zwaluwen’30-aanvallers in het drukke 16-meter gebied.
Na twee wedstrijden staat Zwaluwen’30 dus nog met lege handen en dat voorspelt niet veel goeds voor de rest van de competitie met een versterkte degradatie/nacompetitie. Het gehele team moet in de komende weken vol gaan voor de punten om niet nu al in de problemen te geraken.

Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni, Adi Moric (46e, Thom Nelen), Calvin den Boer, Encho Margaritha, Diovaris Balentina (60e, Gregory Scheltens), Leon Schipper, Jorg Ooievaar (85e, Zakariya el Hayani), Jerven Devid, Samet Cetin, Jim Nelen (85e, Fabian Juan). Geel: Bilal el Guennouni.
Verslag: Leo H. van der Voort

Castricum - Always Forward (zat) 1-3

Always Forward (zat) heeft na de thuiszege van vorige week tegen Hercules Zaandam ook de eerste uitwedstrijd van de competitie gewonnen. Uit tegen FC Castricum werd het 1-3 en evenals in de eerste speelronde kwam de overwinning na zware arbeid tot stand. Pas in de blessuretijd bracht Leon Machielse de marge op twee doelpunten.

Het prettigste nieuws van de dag was de terugkeer van de van zijn zware knieblessure herstelde Brian van der Werff. Hij maakte zijn debuut als doelman van Forward (zat).
De beginfase van de wedstrijd speelde zich vrijwel geheel af op het middenveld. Bij de doelen deden zich geen dreigende situaties voor. Het eerste serieuze gevaar ontstond in de elfde minuut bij een solo van een Castricum-spits op links. Hij stuitte uiteindelijk op Darren Johnstone. Enkele minuten later ging zijn collega-spits op rechts eveneens op solotour en na een knappe actie bij de doellijn kwam hij in de positie om zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong te schieten.
In de 20e minuut kwam Forward langszij. Kevin van Gasteren brak door in het centrum en leek vastgepakt te worden door een Castricum-verdediger. Terwijl de scheidsrechter liet doorspelen, blokte de doelman de inzet van de Forward-spits, maar Jouke Huitema bracht hem opnieuw in stelling bracht en deze keer zorgde hij voor de succesvolle afronding van de aanval (1-1).
In het tweede kwart van de wedstrijd creëerde vooral Forward enkele mogelijkheden en kansen. Een vleugelschot van Jan-Jaap Schaper eindigde tegen het zijnet en de Castricum-doelman deed nuttig werk bij een dieptepass van Boyd Stevens op Jan-Jaap Schaper en bij een vleugelschot van Kevin van Gasteren uit een door Stefan Schipper doorgekopte uittrap van Brian van der Werff. Na een fraaie Forward-aanval scoorde Stefan Schipper wel – uit een voorzet van Jan-Jaap Schaper – maar dat deed hij in buitenspelpositie. Vlak voor de rust leidde een fraai uitgevoerde combinatie met hoofdrollen voor Jouke Huitema en Boyd Stevens tot een voorzet waaruit Kevin van Gasteren de bal met volley net over het doel joeg. Het enige wat de thuisploeg hier in deze fase tegenover kon stellen was een afstandsschot dat in de handen van Brian van der Werff eindigde. Verder liepen aanvalspogingen van de thuisploeg vast in de sterk opererende Forward-verdediging waarin Nick de Wit voortreffelijk werk verrichtte.

Always Forward begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf, maar na een uur spelen kwamen Milco Leijen en Leon Machielse in het veld voor Stefan Schipper en Jan-Jaap Schaper. Direct na hun entree volgde een langdurige aanval waarin Milco Leijen tweemaal een voorzet kon afleveren en Leon Machielse voor de afronding zorgde met een kopbal die de Castricum-doelman geen al te groot probleem opleverde. De volgende kopbal van Leon Machielse, vier minuten later, deed dat wel. Een fraaie pass van Boyd Stevens bereikte Kevin van Gasteren, die naar links werd gedreven. Vandaar speelde hij Jouke Huitema aan, die een schot afvuurde dat de Castricum-doelman slechts kon pareren, waardoor Leon Machielse zijn ploeg op voorsprong kon zetten (1-2).
Perry Vlasman en Marijn Sterk kwamen in het veld voor Matthijs Greenan en Joey Papamelodias. Er volgde een korte periode met druk van de thuisploeg. Het enige schot dat daaruit voortkwam, van grote afstand afgevuurd, vond Brian van der Werff op de juiste plaats. De counters van Forward leverden wel iets meer gevaar, maar evenmin doelpunten op.
De laatste wissel van Forward betrof een kwartier voor het einde van de wedstrijd die van Jimmy Bouwhuis voor Kevin van Gasteren. In de eerste minuut van de toegevoegde speeltijd bereikte Boyd Stevens in het centrum Leon Machielse, die de bal langs de uitgelopen doelman goochelde, waarna hij de 1-3 liet aantekenen. Het laatste doelgevaar in de wedstrijd kwam op naam van de thuisploeg met een aanval over links, maar Jelle Huitema werkte de voorzet uit de doelmond weg.
Castricum - Always Forward (zat) 1-3 (1-1). 15, 1-0; 20, Van Gasteren 1-1; 63, Machielse 1-2; 90+1, Machielse 1-3.
Always Forward: Brian van der Werff, Matthijs Greenan (68, Perry Vlasman), Jelle Huitema, Nick de Wit, Darren Johnstone, Jouke Huitema, Joey Papamelodias (68, Marijn Sterk), Boyd Stevens, Kevin van Gasteren (75, Jimmy Bouwhuis), Stefan Schipper (59, Milco Leijen) en Jan-Jaap Schaper (59, Leon Machielse).

Hollandia - Hoogeveen 2-2
Always Forward - Geel Zwart’30 3-0
Berkhout - HSV Sport 3-1
Westfriezen - JVC 5-0
AMVJ - Zwaluwen’30 3-2
Castricum - Always Forward zaterdag 1-3