Tweede Westfriese Struuntocht op 8 oktober

Wandelen voor het goede doel, genieten van kunst en cultuur en swingen op jazzmuziek

HOORNGIDS REGIO | Zaterdagavond 8 oktober zorgt de Westfriese Struuntocht voor een aftrap van cultuurfestival Paraplu in Enkhuizen. Na de wandeltocht door verborgen straatjes, langs en in een enkel geval zelfs dwars door bijzondere, soms monumentale, panden kunnen wandelaars genieten van een swingend optreden van de Freetime Old Dixie Jass Band. De band neemt de wandelaars mee naar de swingende tijden van de Roaring Twenties, een tripje door de geschiedenis van jazzmuziek, met uitstapjes naar onder meer ragtime, stomps, latin en blues.

“Wat er verder op het programma staat tijdens de wandeltocht? Dat blijft een verrassing!”, aldus het bestuur. Niet voor niets is de slogan “Ontdek het onverwachte”. Het wordt een gezellige route vol kunst en cultuur waarbij de start bij Station Enkhuizen is en de finish bij De Nieuwe Doelen. De route van de Westfriese Struuntocht is zo’n 7 kilometer.  

“Alles is geregeld en de ticketverkoop in is volle gang. Wij trappen af met cultuurfestival Paraplu, dat plaatsvindt van 8 t/m 23 oktober, en hopen natuurlijk dat de wandelaars de paraplu thuis kunnen laten. Wij hebben er zin in!”

Met de wandeltocht wordt geld ingezameld voor een tweetal goede doelen in de regio: Voedselbank West-Friesland en Stichting Voor Effies Enkhuizen. Tickets kosten €15,00 p.p. en zijn verkrijgbaar via https://www.westfriesestruuntocht.nl/tickets (https://www.westfriesestruuntocht.nl/tickets)/. Kinderen tot 10 jaar wandelen gratis mee.

Westfriese Struuntocht ontdek het onverwachte Westfriese Struuntocht ontdek het onverwachte
fodj-compleet fodj-compleet