Doe mee met Voel je goed

“Ik weeg 6 kilo minder, sinds ik begrijp wat ik eet.”

HOORNGIDS HOORN | Dit najaar start in Hoorn Voel je goed! Een leefstijl interventie voor volwassenen die moeite hebben met taal.

Wat is Voel je goed!?

Voel je goed! is een integrale aanpak voor volwassenen, die willen werken aan een gezonder gewicht en moeite hebben met taal. Het gaat om de combinatie van individuele eet- en beweegadviezen van een diëtist en groepslessen in gezondheidsvaardigheden (incl. taalvaardigheden) van een getrainde taalvrijwilliger. Onder gezondheidsvaardigheden verstaan we het vinden, begrijpen, beoordelen en toepassen van in dit geval informatie over gezond eten en bewegen. Het doel is allereerst het bereiken en behouden van een gezonder gevoel en gewicht. En in tweede instantie het doorgaan met nog beter willen leren lezen, schrijven en/of rekenen. Stichting Lezen en Schrijven ondersteunt Stichting Netwerk met het stedelijk uitvoeren van dit landelijke programma, dat door het RIVM erkend is als succesvolle leefstijlinterventie bij laaggeletterden. Zie voor meer informatie www.lezenenschrijven.nl/projectvoeljegoed (http://www.lezenenschrijven.nl/projectvoeljegoed).

Deelnemers

Bent u iemand, of kent u iemand die:

- wil werken aan een gezonder gewicht

- én moeite heeft met taal, maar wel aanspreekbaar is in het Nederlands,

wilt u dan bij deze mensen Voel je goed! onder de aandacht brengen? Dan krijgen zij eet- en beweegadviezen van een diëtist van Dieet Compleet. En leren zij daarnaast informatie over gezonder eten en meer bewegen beter verwerken o.l.v. een getrainde vrijwilliger van Stichting Netwerk; in groepjes in de buurt.

Praktisch

· 30 wekelijkse lessen

· locatie; drie wijkcentra, waarschijnlijk Grote Waal, Kersenboogerd en Risdam Noord

· groepjes van ca. 6 personen.

 

Aanmelden?

Mail of bel Nanda Leeuw n.leeuw@netwerkhoorn.nl (mailto:n.leeuw@netwerkhoorn.nl), 0229-855700. https://netwerkhoorn.nl/project-evenement/voel-je-goed (https://netwerkhoorn.nl/project-evenement/voel-je-goed)

Ik begrijp wat ik eet Ik begrijp wat ik eet