Exclusief kijkje achter de schermen van oude VOC-pand Theater Het Pakhuis

Beleef de magie en proef de historie

HOORNGIDS HOORN | Theater Het Pakhuis is blij weer publiek én makers te mogen ontvangen. Graag biedt het theater iedereen de kans om de bijzondere geschiedenis van dit unieke pand te ontdekken en de magie van het theater te beleven. Daarom organiseert het theater vanaf nu maandelijkse rondleidingen die de bezoeker een exclusief kijkje achter de schermen en op de zolder van het prachtige VOC pand bieden.

Hoorn heeft, naast een rijk historisch verleden, ook een rijkdom aan culturele ervaringen te bieden. Een combinatie van Hoornse historie en cultuur vinden we in Theater Het Pakhuis. Dit kleine maar fijne theater is gevestigd in het 17e eeuwse VOC pakhuis, Onder De Boompjes 21.

Het theater biedt ruimte, faciliteiten en ondersteuning aan beginnende en ervaren theatermakers. Sinds vele jaren vindt u er een verrassend aanbod aan culturele activiteiten, waaronder toneel, muziek, comedy, dans, cursussen, workshops, livestreams, exposities en nog veel meer.

Veel mensen kennen en waarderen het theater inmiddels. Steeds vaker vragen bezoekers om eens een kijkje achter de schermen te mogen nemen. Daarom organiseert het theater vanaf nu ook maandelijkse rondleidingen die u een exclusief kijkje achter de schermen en op de zolder van ons prachtige VOC pand bieden.

Tijdens de rondleidingen vertellen onze betrokken vrijwilligers uitgebreid over de geschiedenis en de magie van het gebouw en laten de plekken zien, die je als publiek niet te zien krijgt. Ontdek het allemaal tijdens de rondleiding: de scheve zolder, de techniekruimte waar de kleedkamer verstopt zit en wat er vroeger lag opgeslagen in dit pand. Daarnaast krijgt u te horen hoe het theater werkt en wat er komt kijken bij een voorstelling: de zaal, het podium, de foyer, decors, licht- en geluidstechniek, kleedkamers, streaming studio en de repetitieruimtes. Kortom, u ziet alles wat er eigenlijk nodig is om u als publiek of speler te laten genieten.

Wilt u de achtergrond en de magie van Theater Het Pakhuis ook graag beleven? De eerste rondleiding is zaterdag 22 oktober om 14:00 uur. Daarna is er elke laatste zondag van de maand (koopzondag) een rondleiding om 15.00 uur (met uitzondering van december want die valt op een feestdag). 

De kosten zijn slechts €7,50 incl. een kopje of thee na afloop in ons gezellige Theatercafé.

Meer informatie over de rondleidingen:  klik hier (https://www.pakhuishoorn.nl/?mc_cid=9893ffeb67&mc_eid=UNIQID)

Voorgevel van Theater Het Pakhuis Voorgevel van Theater Het Pakhuis
Magie van het oude VOC pakhuis Magie van het oude VOC pakhuis