Ondersteuning voor sportverenigingen

10-10-2022

HOORNGIDS REGIO | Als het om vrijwilligers gaat wordt de uitdrukking ‘het cement van de samenleving’ vaker genoemd. Ondertussen neemt het helpen bij een vereniging of club af. Niet alleen in de sport, ook merkbaar in het onderwijs, cultuur en de zorg.  Jongeren hebben minder belangstelling om mee te werken zonder er betaald voor te worden. De Maatschappelijke Stages om bijzondere ervaringen op te doen zijn uitgedund.

Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat het kader, het bestuur bij sportverenigingen soms onvolledig, zwak en daardoor kwetsbaar is. Met gevolgen voor de organisatie binnen een club. In de sportsector is er te weinig aandacht voor het besturen van de ’gewone’ vereniging. Tegelijkertijd worden de verantwoordelijkheden van bestuurders steeds groter en hun taken steeds ingewikkelder. Mede om die redenen organiseert het Kernteam Hoorn Sportakkoord een bijeenkomst met als doel om bestuurders / sportprofessionals verder te helpen ontwikkelen en daarmee de vereniging vitaler te maken. Als bestuurders betrokken zijn en hun werk goed doen, zullen sportverenigingen als vanzelf beter gaan functioneren, is de opvatting van het Kernteam.

Dirk Bader
De avond is bedoeld voor belangstellenden als het over besturen/organiseren gaat. Met als speciale gast consultant Dirk Bader. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 27 oktober bij de West-Friese Hockeyclub (WFHC) aan de Roskam 6 in Zwaag. De aanvang is om 19.30 uur. Aanmelden kan via info@hoornsportakkoord.nl (mailto:info@hoornsportakkoord.nl).

Kernteam Hoorn Sportakkoord Kernteam Hoorn Sportakkoord