Half verdiept parkeren op oude hockeyvelden (radiointerview met Robert Vinkenborg)

Commissievergadering 11 oktober

HOORNGIDS HOORN | Het idee van te bouwen woningen op de oude hockeyvelden moet natuurlijk ook te betalen zijn. Een halfverdiepte garage zou wellicht betaalbaar zijn wanneer daar middeldure woningen als koopwoningen worden neergezet in plaats van middeldure huurwoningen. Volgens inspreker dhr. Hauwert die in de Saffier woont zal het neerzetten van woontorens het woongenot grondig bederven. Zet de torens verder weg of houd het op laagbouw. Dhr. Koning, bewoner aan de Barnsteen stelt dat de helft van de te plannen woningen acceptabel is en hij meent dat de parkeergelegenheid onvoldoende is en het verkeer te druk wordt. Dit zou ook in het voordeel zijn van het IKEC.

Robert Vinkenborg (ÉénHoorn) vraagt zich af in hoeverre in de bouwplannen de verhouding 30-30-40 voor de verschillende bestedingsgroepen gerealiseerd worden. Een koopwoning in het goedkope segment moet minder kosten dan twee ton, maar is dat nog mogelijk? En waarom zullen huurders en kopers van de sociale woningen en huurders van middeldure woningen niet kunnen parkeren in parkeergarages?

Gesprek met Robert Vinkenborg raadslid van ÉénHoorn LUISTER NAAR HET INTERVIEW (4.20 min) (https://www.hoorn-online.nl/interview/gesprek met robert vinkenborg2022-10-11.mp3)

Bianca Bos (VVD) is blij met de te plannen parkeerplekken in een halfverdiepte parkeergarage, zodat er minder parkeerdruk is in de wijk. De VVD wil het aantal dure woningen daar niet teveel uitbreiden, omdat dan de verhoudingen in het gedrang komen. De normen voor woningen, parkeerplekken en bomen zijn er wel, maar zijn die te handhaven in De Nieuwe Steen, vraagt Chris de Meij (Liberaal Hoorn) zich af. We willen teveel op een te kleine plek. Roger Tonnaer (Fractie Tonnaer) stelt dat het prima is om in de Nieuwe Steen juist dure woningen te bouwen om zo een doorstroming in werking te stellen.

Wethouder Marjon van der Ven herinnert de fracties aan de vragen die ook door de bewoners zijn gesteld en daarom komt het college terug met een aangepast plan. Het draaien van wooneenheden en het half verdiepen van een parkeerplek zijn een onderdeel ervan en het bleek een duurdere aanpassing.

Inspreker Dhr. Hauwert Inspreker Dhr. Hauwert
Inspreker Dhr. Koning Inspreker Dhr. Koning
Wethouder Marjon van der Ven Wethouder Marjon van der Ven