NS-medewerker mishandeld op stationsplein

Dader voortvluchtig

HOORNGIDS HOORN | Maandagavond rond 22.35 uur is een medewerker van de NS mishandeld op het stationsplein in Hoorn. De politie zoekt getuigen van de mishandeling.

Een man drukte op een noodknop van de poortjes, waardoor de toegangspoortjes open gingen. Een medewerker van de NS sprak de man hierop aan. De medewerker kreeg een klap in zijn gezicht en een klap op zijn hoofd. Daarna ging de verdachte er vandoor. Hij is nog niet opgespoord.

Van de verdachte is het volgende signalement: Man, licht getint, 1,80 lang, zwarte krullen, zwart joggingpak met rood, zwarte schoenen. De politie zoekt getuigen. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

 
Hoorn Lokaal wil onderzoek
De plaatselijke politieke partij Hoorn Lokaal heeft aandacht gevraagd voor het toenemend geweld bij station NS centrum en Kersenboogerd.
Gemeenteraadslid John Halsema: ”Zinloos geweld nadat een NS-medewerker jongelui aansprak op hun gedrag. Er zijn gelukkig camerabeelden veiliggesteld en mogelijk volgen er aanhoudingen. Het is niet het eerste incident. Vanuit NS horen wij dat tussen Hoorn Kersenboogerd en Hoorn Centraal regelmatig incidenten plaatsvinden waardoor de openbare orde wordt verstoord. Ook vanuit Zaandam komen groepen de trein in om de orde te verstoren en vernielingen aan te richten. Waren het eerst enkel incidenten per maand, nu blijkt het wekelijks en bijna dagelijks mis te zijn. Medewerkers van NS voelen zich niet veilig meer op station Hoorn en worden steeds meer geïntimideerd door groepen jongeren wat kan lijden tot excessen zoals enkele weken geleden waarbij een medewerker iemand hardhandig op de grond wierp.”

De gestelde vragen
- Is het de portefeuillehouder bekend dat het aantal incidenten toeneemt en de medewerkers zich niet veilig meer voelen. Zo ja wat zijn de mogelijkheden om de veiligheid terug te krijgen?
- Is hierover overleg met NS en politie. Zo ja wat zijn de vervolg stappen?
- De incidenten geven vertraging in de dienstregeling waarvoor NS weer aansprakelijk wordt gesteld. Bent u het met ons eens dat we deze groep moeten aanspreken op hun gedrag? Zo ja, hoe kunnen we dit op korte termijn bewerkstelligen.

Station Hoorn Station Hoorn