Door IVN-Westfriesland georganiseerde excursie, doe activiteit en evenement

Op 16, 19 en 29 oktober

HOORNGIDS REGIO | Excursie: Terug wandeling naar de Bronstijd. IVN-gids Nico Bregman neemt op zondag 16 oktober volwassen deelnemers mee op een wandeling terug in de tijd. Einddoel is het Archeologisch Voetspoor en de, met palen aangegeven, plattegrond van een bronstijdboerderij op historische grond in het oostelijke deel van het Streekbos.

Tijdens de wandeling van anderhalf uur wordt een beeld geschetst van de geschiedenis van het Westfriese landschap vanaf nu tot in de Bronstijd (1800 - 800 jaar voor Christus). Aan de hand van documentatiemateriaal en de natuur van het Streekbos laat hij zien hoe het gebied zich gedurende een lange geschiedenis heeft ontwikkeld. In de Prehistorie van een krekenlandschap tot een opgehoogd kwelderlandschap en vanaf de Middeleeuwen van een nat veengebied tot het verkavelde cultuurlandschap van tegenwoordig.

Kom op zondag 16 oktober naar het Streekbos. Tijdstip: 14:00u. Verzamelen bij het streekbos paviljoen. Aanmelden: tot zaterdag 15 oktober 17.00 uur bij publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl. Kosten: Leden IVN & KNNV € 2,-.  Niet leden v.a 12 jr € 4,-. Kinderen t/m 12 jaar gratis (gesponsord door ABZ Seeds Andijk). Betalen via betaalverzoek is mogelijk.

 

Kinder doe-activiteit: Herfst wat heb je te koop? Vind je het leuk om in de herfstvakantie een natuurknutselwerk te komen maken in het streekbos? Wat we precies gaan maken houden we nog als verassing, maar we gaan in ieder geval de natuur in. Kom je ook?

Kom op woensdag 19 oktober naar het Streekbos. Tijdstip: van 13:30-15:30 uur. Bestemd voor kinderen van 6-10 jaar. Aanmelden tot 18 okt via ria1@ivn-westfriesland.nl. Locatie: Het Streekbos Paviljoen (Veilingweg 21a, 1611BK Bovenkarspel). Eigen bijdrage € 2,50 inclusief materialen, drinken en een koekje.

 

Nacht van de nacht. De ’Nacht van de Nacht’ is een landelijk evenement dat in het teken staat van nacht, donkerte en lichtvervuiling. In heel Nederland worden die avond tal van activiteiten georganiseerd, onder andere bij IVN-West-Friesland.

Ervaar hoe ‘mooi eng’ het is om in een donker bos te wandelen. De sterrenlucht is daar veel beter te zien. Kom er achter welke dieren (o.a. vleermuizen en egels) actief zijn in de nacht en gebruik al je zintuigen als je wordt ondergedompeld in een magische sfeer van ritselende bladeren en herfstgeuren..

Wanneer: zaterdag 29 oktober bij het Egboetje. Tijdstip: 19:00 uur. Aanmelden vóór vrijdag 28 oktober 17.00 uur bij ria@ivn-westfriesland.nl. Locatie: het Egboetje (Liederik 15, 1678 JC Oostwoud). Kosten: Leden IVN & KNNV € 2,-. Niet leden v.a 12 jr € 4,-; Kinderen t.m 12 jaar gratis (gesponsord door ABZ Seeds Andijk). Betalen via betaalverzoek is mogelijk. Tip: doe warme kleding en laarzen aan en neem een zaklamp mee (alleen te gebruiken in noodgevallen).

 

Foto’s: Speuren naar het verleden in het Streekbos (Foto Nico Bregman), Herfst (Foto Linda Smit), Nacht (Foto van Bart Oud)

Speuren naar het verleden in het Streekbos (Foto Nico Bregman), Speuren naar het verleden in het Streekbos (Foto Nico Bregman),
Herfst (Foto Linda Smit) Herfst (Foto Linda Smit)
Nacht (Foto van Bart Oud) Nacht (Foto van Bart Oud)