Vereniging Oud Hoorn: Lezing over de Inname van Den Briel in 1572

Zaterdag 22 oktober aanvang 14.00 uur in Het Foreestenhuis, Grote Oost 43

HOORNGIDS HOORN | Dit jaar organiseert Vereniging Oud Hoorn een drietal lezingen over de ‘geboorte van Nederland’.  Het jaar 1572 was het begin van het ontstaan van Nederland als natie en een keerpunt in de Tachtigjarige oorlog.  In dat jaar kwamen vele Hollandse steden in opstand tegen de Spaanse overheersers. De lezingen vinden plaats op de zaterdagmiddag en worden gehouden in het Foreestenhuis, Grote Oost 43, de aanvang is om 14.00 uur. De eerste lezing ging over het leven van Willem van Oranje.

Op zaterdag 22 oktober is de lezing ‘De Inname van Den Briel’ door Roel Slachmuylders.

De Inname van Den Briel vond plaats op 1 april 1572 en was een van de bekendste gebeurtenissen tijdens de Tachtigjarige oorlog. Het was het eerste succes in de strijd om de onafhankelijkheid. Roel Slachmuylders is assistent conservator van het Historisch Museum Brielle en schrijver van onder andere het boek ‘Strormachtig april 1572’.

Met medewerking van Mark Heerink, orgel.

Op zaterdag 19 november houdt Jos Wienen, burgemeester van Haarlem een lezing over het beleg van Haarlem.

De lezingen kunnen uitsluitend door reservering en vooruitbetalen van het kaartje worden bijgewoond. Reserveren via lezingen@oudhoorn.nl (mailto:lezingen@oudhoorn.nl).  De reservering wordt definitief door betalen van de entreeprijs op NL86 INGB 0002 1448 88, ten name van Vereniging Oud Hoorn onder vermelding van 1x lezing datum en/of onderwerp. Of een meervoud als u meer plaatsen reserveert. De toegangsprijs is 5 euro voor leden Oud Hoorn en 6,50 euro voor niet-leden.

Lezing inname van Den Briel op 1 april 1572 Lezing inname van Den Briel op 1 april 1572
Lezing over inname van Den Briel op 1 april 1572 Lezing over inname van Den Briel op 1 april 1572