Westfriese kerken: Steek energie in solidariteit

21-10-2022

HOORNGIDS REGIO | De stichting Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken (HWK) is een hulpverleningsorganisatie die door (bijna) alle Westfriese katholieke parochies en protestantse gemeenten wordt gedragen. De kerken zetten een actie op touw om de verkregen € 190,- die door de overheid ter beschikking wordt gesteld ter compensatie van de hoge energierekening deels of volledig te benutten voor mensen die het echt moeilijk hebben.

Ton Heijboer, voorzitter van de stichting: ”In de maanden november en december krijgen we per maand van de overheid allemaal € 190,- ter compensatie van de hoge energierekening. De energiemaatschappijen verrekenen dat met maandbedragen voor november en december. Als je in die maanden meer moet betalen, wordt die € 190,- van je factuur afgetrokken. AIs je minder moet betalen krijg je het verschil bijgeschreven. Wie €175,- betaalt krijgt dus €15,- bijgeschreven. Degenen die deze korting niet nodig hebben of door de regeling er zelfs aan over houden, kunnen dat bedrag storten op onze rekening, waarmee wij weer veel mensen kunnen helpen.”

Voor mensen die klem zitten
”Nu weet iedereen best een leuke besteding te bedenken voor het geld dat je via deze generieke maatregel kunt krijgen, maar onze stichting HWK merkt nu al dat veel mensen klem zitten, en dat worden er de komende maanden veel meer.  Er zal - zonder twijfel - een heel dringend beroep op onze hulpverlening worden gedaan. Daarom stellen we voor dat mensen voor wie de korting niet nodig is, dat bedrag te doneren aan HWK.  Onze bankrekening: NL 07 RABO 0371 617405 t.n.v. Hulpverlening vanuit de Westfriese kerken o.v.v. energie–solidariteit.” 

Tussen wal en schip
”Wij doen met dat geld wat we altijd doen. Westfriezen, die bij de regelingen van de overheid tussen wal en schip vallen, ondersteunen bij het verkrijgen van eerste levensbehoeften. Onze professionele hulpverleners zijn gespecialiseerd in het vaststellen van een behoefte aan hulp, waardoor misbruik tot een minimum wordt beperkt, zo niet uitgesloten. Iedereen mag de gift aftrekken van de belasting en ook elk ander bedrag is welkom op deze bankrekening. 
We realiseren ons heel goed dat veel mensen vanuit een andere bevlogenheid solidair zouden willen zijn. Wij helpen al 35 jaar alle Westfriezen aan hun eerste levensbehoeften en zetten hen op het spoor naar zelfredzaamheid. We doen dat gratis, met professionele medewerkers en zonder te vragen naar godsdienst, geaardheid of wat dan ook. HWK oordeelt niet – HWK helpt!”
Meer informatie krijgt u via 0229-271684 (HWK) of 06-25136160 (Ton Heijboer).

HWK (Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken) HWK (Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken)