Wilde motie over het verstenen van de stad (radio interview met Chris de Meij)

Raadsvergadering 25 oktober

HOORNGIDS HOORN | De zorg die Liberaal Hoorn bij monde van Chris de Meij al eerder uitte over het verstenen van de stad en het verdwijnen van stukjes groen heeft geleid tot het indienen van een (wilde) motie.

In de motie wordt genoemd dat er in de stad te weinig groen is. Hoorn voldoet niet aan de norm van 75 vierkante meter per woning, aldus de fractie. De norm van 1,3 boom per woning staat eveneens onder druk en met de motie wil Liberaal Hoorn het college manen hier meer aandacht aan te geven en de normen te hanteren. De organisatie Natuur en Milieu heeft de aandacht hiervoor gewekt.

Chris de Meij raadslid Liberaal Hoorn over aangehouden wilde motie over verstenen van de stad LUISTER NAAR HET INTERVIEW (3.42 min) (https://www.hoorn-online.nl/interview/wilde motie liberaal hoorn2022-10-25.mp3)

De Meij vreest dat de achtergrondinformatie bij de motie nog niet bij iedereen bekend is en hij stelt voor de motie nu nog niet in te dienen, maar wel zodra de informatie via de griffie gedeeld is.

Fractie Liberaal Hoorn Fractie Liberaal Hoorn