Matineeconcert Soli Deo Gloria

26-10-2022

HOORNGIDS HOORN | Op 20 november brengt Soli Deo Gloria in een matineeconcert “Die Schöpfung” van Joseph Haydn in de Oosterkerk in Hoorn. Aanvang: 14.30 uur.

Deze schitterende muziek vertelt het scheppingsverhaal, met het ontstaan van onze mooie aarde, de dieren en de eerste mensen in het paradijs. In de eerste twee delen van het oratorium wordt het scheppingsverhaal muzikaal gepresenteerd, het derde deel schildert het leven van Adam en Eva in het Paradijs. Dit deel bevat het wonderschone duet waarin Adam en Eva met het koor de pracht van de aarde bezingen, een aarde die we in deze tijd als mens steeds beter moeten beschermen tegen wat wij,  als diezelfde mensen, haar aandoen.

Het Oratoriumkoor Soli Deo Gloria Hoorn staat onder leiding van dirigent Marcel Joosen en wordt begeleid door het Nederlands Begeleidingsorkest. Solisten zijn Alya Akhmadeeva, Peter Vos en Hans Christiaan Hinz.

Entreeprijs: € 27,50, € 32,50 en € 37,50 incl. programmaboekje. Jeugd tot 16 jaar halve prijs. Info en kaartverkoop: https://solideogloria-hoorn.nl/agenda/ (https://solideogloria-hoorn.nl/agenda/).

Toegangskaarten zijn op de middag van het concert ook vanaf 14.00 uur in de kerk verkrijgbaar.

Na het concert start op 22 november het Christmas Carols Project. Dit is een mooie gelegenheid voor zangliefhebbers om op een ongedwongen manier kennis te maken met Soli Deo Gloria. We studeren een aantal mooie meerstemmige Christmas Carols. Wij repeteren op het Dampten 16 te Hoorn. Op 20 december gaan we deze Carols samen “uitvoeren”, tijdens een feestelijke muzikale Kerstviering van het koor in Theaterkerk Hemels in Twisk. Meer informatie vindt u op onze website www.solideogloria-hoorn.nl . (http://www.solideogloria-hoorn.nl )

Foto Soli Deo Gloria Hoorn Foto Soli Deo Gloria Hoorn