Burgemeester sluit drugswoning aan de Groef in de Kersenboogerd

28-10-2022

HOORNGIDS HOORN | Burgemeester Nieuwenburg heeft op 28 oktober om 15.00 uur een drugswoning aan de Groef in Hoorn voor drie maanden gesloten. In de woning zijn twee hennepkwekerijen aangetroffen. De woning is verzegeld en omwonenden zijn geïnformeerd over de sluiting.

Hennepplantage aangetroffen
Op 18 september 2022 werden de hennepkwekerijen in de woning aangetroffen. Er was sprake van beroeps- en bedrijfsmatige teelt. Naast de hennepkwekerijen werden toebehoren voor het vervaardigen / verwerken van hennepplanten aangetroffen. Tevens was sprake van brandgevaar door het illegaal aftappen van elektriciteit. De henneplocatie is ontmanteld.

Damoclesbeleid
De sluiting is gebeurd op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. Met de sluiting wordt de bekendheid van de woning als drugpand doorbroken en wordt een locatie weggenomen waar criminele activiteiten plaatsvindt.

Groef in Kersenboogerd Groef in Kersenboogerd

Reacties
Reactie: (Fritts)
18-1-2023, 15:20
@ want ook tijdens de tijdelijke sluiting van deze woning gaat de zwarte drugshandel in de GSM gewoon door; o.a. schuin achter deze gesloten woning. En huurders die legaal werkte in intermaris huurwoningen als zzp’er- en netjes belasting betaalden - kregen te horen dat dit niet meer mag. Maar zwarte, illegale drugshandel is dus vaak geen probleem voor Intermaris, de gemeente en de politie.. Gestoord zootje…

Reactie: (Frits)
18-1-2023, 15:06
In de GSM wordt al vele vele jaren illegaal drugs verhandeld vanuit huurwoningen van splintermaris, wat tevens bekend is bij politie, intermaris en gemeente, dus welk gebaar politie en gemeente hoorn hiermee wil uitdragen met zo’n tijdelijk sluitinkje is een groot raadsel..