Musicalvereniging Westend voert ‘Urinetown’ op met twee casts

Satirische musical over liefde en revolutie

HOORNGIDS HOORN | Na drie jaar afwezigheid keert de Westfriese musicalvereniging Westend op 26 en 27 november terug naar Schouwburg Het Park. Dit keer met een satirische musical over hoop en revolutie. ‘Urinetown’ wordt gespeeld door twee verschillende casts. “Het is dé manier om iedereen snel te laten groeien.”

De musical ‘Urinetown’ werd tijdens de corona winter gekozen door de vereniging, toen er met beperkingen opgetreden mocht worden. “Alle acteurs moesten toen nog 1,5 meter afstand houden op het podium en tijdens het repeteren. Er is daarom gekozen om een voorstelling op de planken te zetten met twee verschillende casts van 15 leden”, aldus voorzitter Marleen Schrandt.

Inmiddels zijn alle corona maatregelen vervallen en mogen de Westenders weer allemaal samen op het podium staan. Toch is er voor gekozen om de twee casts aan te houden. “Dit is dé manier om al onze leden te laten shinen!”, aldus Schrandt. “Het laat de leden snel groeien én het is gewoon heel erg leuk. Het is interessant om te zien hoe twee verschillende mensen dezelfde rol anders interpreteren.” Er is een korting van 5 euro voor bezoekers die kaarten willen kopen voor beide casts.

Synopsis Urinetown

Welkom bij Urinetown - niet de plaats, natuurlijk, maar de musical. In een wereld waar water schaars is, zijn privé-toiletten afgeschaft en moet iedereen betalen om zijn behoefte te doen. Bobby Goud is het zat, en spoort het volk aan om in opstand te komen tegen het bedrijf dat deze toiletten beheert. Maar dan valt hij als een blok voor Lot. En laat dat nou net de dochter zijn van de toiletten-beheerder…

Urinetown neemt u mee in een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Een komische musical vol satirische humor, over hedendaagse maatschappelijke zaken die ons allemaal raken.

Speeldata
Zaterdag 26 november 14:30 uur – Cast C (try-out)
Zaterdag 26 november 20:00 uur – Cast W (première)
Zondag 27 november 14:30 uur – Cast W
Zondag 27 november 19:00 uur – Cast C

Lees op westendhoorn.nl (http://westendhoorn.nl) wie van de leden er in welke cast zit.

Kaarten: hetpark.nl (http://hetpark.nl).

Groepsfoto Urinetown Groepsfoto Urinetown