Sinterklaas is in aantocht en andere feestelijkheden

02-11-2022

HOORNGIDS HOORN | De gezelligste tijd van het jaar komt eraan. De Hoornse lokale ondernemers en organisaties hebben weer genoeg leuks in petto voor de ‘Beste binnenstad van het jaar’ (Elsevier Weekblad). Etalages schitteren in de donkere dagen en de straatverlichting begroet de bezoekers van de stad.

Ga shoppen, duik de horecazaken in voor een kop warme chocomel én geniet van culturele hotspots in de stad. In december kunnen we genieten van de feestdagen, de extra superkoopzondagen met extra activiteiten, de schaatsbaan op de Roode Steen en wordt winkelen nóg leuker met de Kerstmarkt op zondag 18 december.

De pakjesboot is in aantocht
Het seizoen wordt dit jaar weer geopend met de gezellige Sinterklaasintocht. Op zaterdag 12 november zal menig kinderhart sneller kloppen. De schoentjes worden weer gezet, verlanglijstjes gemaakt en wortels massaal ingeslagen. De Sint is in aantocht. Het programma in de haven start om 11.00. Om 11:30 uur arriveert Sinterklaas met zijn pieten in de haven van Hoorn, waar hij de pakjesboot vakkundig zal aanmeren om de enthousiaste bezoekers te begroeten. Daarna zal de Sint op zijn paard de route vervolgen door de binnenstad. De route is vanaf de haven, Korenmarkt, Grote Oost, Roode Steen, Kerkplein, Nieuwstraat, Korte Achterstraat, Gedempte Turfhaven, Grote Noord tot aan de Roode Steen en dan weer terug richting Kleine Noord, oversteek naar Kleine Noord, Noorderkerk (eind- en feestlocatie).

Gezellige activiteiten
Op verschillende plekken in de stad worden korte stops ingelast en zijn er gezellige activiteiten op de Roode Steen. De intocht eindigt met een groots Sinterklaasfeest in de Noorderkerk aan het Kleine Noord 30 in Hoorn. Daar worden feestelijke activiteiten georganiseerd met Manon Ballon, Piet Smit (de zangpiet) en natuurlijk Sinterklaas en zijn pieten. Hier kun je nog een laatste glimp van de goedheiligman oppikken voordat hij aan de slag gaat met alle verlanglijstjes.
De Sinterklaasintocht wordt mede mogelijk gemaakt door Berend Botje, gemeente Hoorn en ’Hoorn, echt mooi’. Gezamenlijk wordt een onvergetelijke middag van voor jong en oud gemaakt. Wie als ondernemer of organisatie volgend jaar ook een rol wil spelen bij de intocht, kan contact opnemen via evenementen@oshhoorn.nl (mailto:evenementen@oshhoorn.nl) .

Sinterklaasintocht Hoorn Sinterklaasintocht Hoorn