12e Hoornse Filmdagen, een onvergetelijk filmweekend

HOORNGIDS HOORN | Cinema Oostereiland organiseert voor de 12e keer haar jaarlijkse Filmfestival: De Hoornse Filmdagen. Je bent meer dan welkom om je onder te dompelen in dit bruisende en veelzijdige filmfestival en tevens opening van het culturele filmseizoen van dit najaar, op 4, 5 en 6 november.

Het programma bestaat uit vijftien sterke films, waaronder Triangle of Sadness, de winnaar van de Gouden Palm van Cannes van 2022. Candy, een documentaire over Candy Dulfer, de bekendste saxofoniste van Nederland. Op vrijdag 4 november treedt zangeres Britta Maria op en zingt Franse chansons bij de film Jane by Candy over Jane Birkin. Bij de film The Fisherman’s Friends treedt op zondagmorgen 6 november Shantymen Kaap Hoorn op. Ook is Cinema Oostereiland trots om alvast een voorpremière te kunnen laten zien van The Banshees of Isherin, geregisseerd door Martin McDonagh die je wellicht kent van zijn vorige film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Kortom een weekend waar je graag bij wilt zijn als je van film houdt.

Tickets
Daarnaast is er een interessant verdiepingsprogramma met onder andere inleidingen, vraaggesprekken, een talkshow en live muziek. De prijs voor een ticket is € 12,00 en voor Vrienden € 10,00. Bij films met een voorprogramma is de aanvangstijd op het ticket de starttijd. Cinema Oostereiland bevindt zich op Krententuin 25 in Hoorn. Zie ook www.cinemaoostereiland.nl (http://www.cinemaoostereiland.nl) .

Shantymen Kaap Hoorn bij de vuurtoren Shantymen Kaap Hoorn bij de vuurtoren
Candy Dulfer Candy Dulfer