Expeditie Duurzaam volop in beweging

08-11-2022

HOORNGIDS HOORN | Expeditie Duurzaam is op 5 basisscholen met de najaarseditie gestart. Honderden leerlingen zijn volop bezig met duurzame doe-activiteiten. Op 10 november komt wethouder duurzaamheid Arthur Helling langs en helpt mee op basisschool De Bussel. Samen gaan ze aan de slag met een windmolen experiment. 

Tijdens Expeditie Duurzaam maken leerlingen uit groepen 5 t/m 8 onder andere kennis met de ‘7 Junior Global Goals’. Hiermee leren kinderen beter begrijpen wat duurzaamheid precies betekent. Zo leren zij slim omgaan met afval, energie en een schone natuur.

Experimenteren en onderzoeken
Op 10 november gaan leerlingen van groep 7-8 samen met de wethouder experimenteren en ontdekken hoe een windmolen werkt, hoe dit schone energie oplevert en gaan ze proberen om energie op te wekken. Bij de miniatuur windmolens worden de leerlingen voor de uitdaging gesteld om een lamp te laten branden.

Pers welkom
Tijdens het bezoek van de wethouder is pers welkom. De activiteit is op donderdag 10 november van 9.00 tot 10.30 uur bij basisschool IKC de Bussel, James Grievelaan 23A, 1695 HZ  Hoorn.

windmolen windmolen