Stijgende energieprijzen: Bakkerij Besseling sluit de deuren per 1 januari 2023

11-11-2022

HOORNGIDS ZWAAG | Er is voor huishoudens uitzicht op bijdrage van de overheid in de explosief gestegen energiekosten. Bedrijven die grootverbruikers van energie zijn, moeten de zeer hoge energietarieven zelf opbrengen. Voor Bakkerij Ton Besseling aan de Dorpsstraat 190 in Zwaag is het duidelijk dat dit niet meer op te brengen valt en heeft daarom besloten om na 25 jaar te stoppen met de bakkerij.

Op Facebook neemt Bakkerij Besseling afscheid van de klanten: ”Via deze weg willen wij jullie, met pijn in ons hart, vertellen dat wij eind dit jaar na 25 jaar stoppen met onze bakkerij. Wij kunnen de bakkerij niet meer bekostigen door de stijgende energieprijzen.” De bakker geeft aan de komende maanden nog wel even te knallen totdat per 1 januari ”het prachtige avontuur stopt.” Verder bedankt de bakkerij de klanten en hoopt iedereen de komende weken nog wel een keer in de winkel te zien ”om te genieten van al dat lekkers”.

MKB-Nederland waarschuwt dat zonder overheidssteun in de energiekosten, grootverbruikers, zoals bakkerijen, massaal het loodje zullen gaan leggen.

Foto: Facebookpagina Bakkerij Besseling 

Echtpaar Besseling Echtpaar Besseling