Wijkbezoek gemeenteraad aan Hoorn-Noord en Venenlaankwartier levert nuttige inzichten op

11-11-2022

HOORNGIDS HOORN | Een flinke afvaardiging van de Hoornse gemeenteraad bezocht vrijdagmiddag de wijken Hoorn-Noord en Venenlaankwartier. De raadsleden waren in de gelegenheid om bewoners van de wijken te ontmoeten en van hen horen hoe het in de wijk gaat. De opkomst van de kant van de bewoners was niet uitbundig groot, maar degenen die er wel waren hebben ideeën en suggesties kunnen uitwisselen met de leden van de gemeenteraad. 

Het bezoek startte aan het begin van de middag met een inloop in Praethuys ’t Slot aan de Van Beijerenstraat, waar allereerst een korte toelichting werd gegeven op de rioolvervanging in de wijken Hoorn-Noord en Venenlaankwartier. Daarna werden op de fiets diverse activiteiten en projecten bezocht, waaronder de buurtmoestuin bij zwembad De Waterhoorn en het Leger des Heils aan de Johannes Poststraat 52. Na de verschillende bezoekjes eindigde de fietstocht weer in het uiterst gezellige Praethuys ’t Slot.

Geen drempel
Het bezoek was belangrijk, daar de Hoornse gemeenteraad wil weten wat er in de wijken leeft en speelt en er zeker van zijn dat inwoners en ondernemers hen weten te vinden en ook geen drempel voelen om contact te zoeken. Vandaar ook dit bezoek van de raad aan Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier, hetgeen door de aanwezigen werd opgevat als een zeer nuttig bezoek. 

Praethuys ’t Slot bezoek gemeenteraad 11 november 2022 A Praethuys ’t Slot bezoek gemeenteraad 11 november 2022 A
Praethuys ’t Slot bezoek gemeenteraad 11 november 2022 B Praethuys ’t Slot bezoek gemeenteraad 11 november 2022 B