Resultaten voetbal 12 en 13 november

14-11-2022

Een totale offday van Westfriezen bezorgt Bloemendaal een verdiende 0-2 overwinning

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Westfriezen en Bloemendaal werd een groep  Westfriezensupporters in het kader van Supportersdag in het zonnetje gezet, om daarmee te onderstrepen dat de club dankbaar is voor wat ze voor de vereniging betekenen. De samenkomst begon met koffie en koek, en na de wedstrijd een gezellige nazit. Tegelijkertijd was een aktie voor een goed doel. Dit keer was dat ten behoeve van de Kinderkledingbank, waar 50 pakketten aan werden geschonken met daarin sportattributen als ballen, scheenbeschermers, kousen e.d. Westfriezen neemt daarmee z’n maatschappelijke verantwoordelijkheid en dat staat de club te prijzen.

Dan de wedstrijd zelf. Westfriezen trad zondag in eigen huis aan tegen middenmotor Bloemendaal. Het was van de kant van de thuisploeg een weinig enerverend optreden, mede veroorzaakt door de afwezigheid van enkele belangrijke spelers.
In de 15e minuut kwam Bloemendaal, via een kluts, op een 0-1 voorsprong. Een kwartier later hoefde Bloemendaal niet zelf te scoren om op een 0-2 voorsprong te komen. Het een eigen doelpunt van Westfriezen betekende 0-2, hetgeen tevens de ruststand werd en de eindstand bleek. Bij Westfriezen is er de komende tijd werk aan de winkel:  het spel is allemaal te onnauwkeurig en slordig.
=================================================================================

Always Forward - SC Dynamo 4-1

Always Forward heeft in zijn vierde thuiswedstrijd in het lopende seizoen zijn 100%-score op eigen bodem weten te handhaven. In een levendig en voor de toeschouwers – mits geen supporter van de bezoekers – aantrekkelijk duel werd Dynamo met 4-1 verslagen. Daardoor behield Forward aansluiting bij de kopgroep van de ranglijst en haakte de tegenstander voorlopig af.

De doelcijfers die Dynamo na zes competitiewedstrijden op zijn conto had (17-14) suggereerden dat de wedstrijd een heel ander karakter zou krijgen dan dat van de wedstrijd van vorige week tegen RKEDO en die verwachting kwam uit.
In de 14e minuut nam Forward de leiding. Bij een aanval werd Clyde Limbach op links in de breedte aangespeeld. Zijn diagonale schot stuitte af op een Dynamo-verdediger, waarna de bal bij Jeffrey de Moel belandde. Die goochelde zich bij de rand van het doelgebied langs twee tegenstanders en wist de bal vervolgens vanuit een zeer scherpe hoek in het doel te werken (1-0). Vier minuten later werd de marge al verdubbeld. Cemil Zaal teisterde met een afstandsschot de paal. Bij de voortzetting van de aanval kon Clyde Limbach een voorzet afleveren waaruit Daimy Mac Donald de bal binnenkopte (2-0).

Het eerste gevaarlijke moment in de tweede helft betrof een combinatie tussen Jeffrey de Moel en Tom de Weerd, die op zijn beurt met een fraai passje Clyde Limbach de kans bood door te breken. De Forward-verdediger had de pech dat zijn harde schot tegen de paal stuitte. In de 55e minuut bracht Forward de stand op 3-0. Tom de Weerd ontving de bal van Cemil Zaal en na een actie op links waagde hij een krullend schot dat niet onhoudbaar leek, maar waaruit de bal via de Dynamo-doelman in het doel belandde.
Dynamo bracht in de 66e minuut de marge terug tot twee treffers via een aanval waarbij een voorzet van links een vrijstaande spits op rechts bereikte en tegen diens harde schot had Forward-doelman Tristan Detmers geen verweer (3-1). In de 74e minuut werd de doelman van Dynamo volledig verrast toen Danilo van der Woude bij de rand van het strafschopgebied de hoog uit de lucht komende bal bijzonder fraai ineens inschoot (4-1).

Always Forward - SC Dynamo 4-1 (2-0).  14, De Moel 1-0; 18, Mac Donald 2-0; 55, De Weerd 3-0; 66, 3-1; 74, Van der Woude 4-1.
Always Forward: Tristan Detmers, Terence Alberg, Gilles Duiveman McEwan, Patrick Tap, Clyde Limbach (78, Joeri Kerkhoven), Jurgen Adamus (75, Remco Loos), Cemil Zaal, Jeffrey de Moel, Tom de Weerd, Daimy Mac Donald (61, Danilo van der Woude) en Chris Buis (56, Lucas Laan).
Verslag: Hans Smit
==========================================================================

Always Forward (zat.) haalt benauwde zege op opponent Reiger Boys uit Heerhugowaard

Het immer glorerende zaterdagteam van Always Forward behaalde in de uitwedstrijd een benauwde zege op opponent Reiger Boys uit Heerhugowaard. In de eerste helft was Always Forward oppermachtig, maar verzuimde te scoren. Dat had mede te maken met de wijze van verdedigen van de Heerhugowaarders, die vaak op een lijn de verdedigingslinie opstelden.

Na rust was Always Forward nog steeds gevaarlijk, maar ook Reiger Boys kreeg kansen. Dankzij het goede werk van Brian van der Werff, die zijn doel goed verdedigde, bleef de stand 0-0. In de 57e minuut was het raak. Uit een hoekschop scoorde Nick de Wit, vorig jaar nog aanvoerder bij Hollandia, met het hoofd: 0-1. Daarna volgden over en weer nog wel kansen, maar op het scorebord bleef de 0-1 staan. Always Forward staat nu met 19 punten ruim aan kop. Ook omdat de concurrenten bijna allemaal gelijk speelden.
Verslag en foto: Bert Putters
Besluiteloos Zwaluwen’30 verliest thuis van EVC (Edam) met 0-2

Optisch gezien had Zwaluwen’30 bij deze thuiswedstrijd bijna de gehele wedstrijd een overwicht. Zwaluwen’30 viel naar hartenlust aan en EVC speelde vanuit een gesloten achterhoede en loerde met lange ballen op de counter. De snelle buitenspelers van Zwaluwen’30 hadden de wedstrijd kunnen (en moeten) openbreken maar het ontbrak te vaak aan overzicht om de sterke achterhoede van EVC te verontrusten. De vele schoten op doel van de middenvelders werden vaak geblokt of gingen niet op het EVC-doel.

In de 4e minuut kon een goede actie van Jim Nelen nog net worden onderbroken ten koste van een hoekschop. De eerste gevaarlijke situatie voor het Zwaluwen’30-doel was in de 8e minuut; doelman Tobias Droomers had een goede redding in huis. In de 16e minuut een mogelijkheid voor Zwaluwen’30 als Diovaris Balentina de goede voorzet van Jorg Ooievaar net naast kopte. Dit herhaalde zich in de 21e minuut; een goed genomen vrije schop van Leon Schipper werd overgekopt door Encho Margaritha.
In de 33e minuut kwam EVC op 0-1; een verre lage bal van buiten de zestien door Mark Uijlenhoed, viel, ook voor doelman Tobias Droomers, verrassend binnen. In de 45e minuut een vrije trap op het doel van EVC door Diovaris Balentina. De doelman had de juiste reactie.

Na de rust weinig verandering in het spelbeeld. Een onmachtig Zwaluwen’30 tegen een achterover leunend EVC. Het ontbrak vooral aan een goede eindpass om het de verdediging van EVC lastig te maken. Te veel geloop en te weinig voetbal dus. In de 66e minuut een goede EVC-kans; keeper Droomers was attent bij het schot van afstand. Een paar minuten later had de wedstrijd beslist kunnen zijn; een verre bal op doel sprong er via de onderkant van de lat weer uit. De grootste kans voor Zwaluwen’30 was in de 82e minuut toen uit een hoekschop een ware scrimmage voor het doel van EVC ontstond. Bij drie pogingen werd de trekker niet overgehaald en was ook deze mogelijkheid verloren gegaan. In de 85e minuut mocht een EVC-aanvaller alleen doorgaan richting Droomers bij een opdringend Zwaluwen’30. Droomers redde. In de 88e minuut een vrije trap voor Zwaluwen’30 op een mooie plaats net buiten de zestien. Leon Schipper zocht het doel te hoog. In de blessuretijd viel dan ook nog de 0-2. Drie EVC-aanvallers kregen voldoende ruimte van een opdringend Zwaluwen’30 en wisten elkaar goed te vinden. De teruggelegde bal werd in een doelpunt omgezet door Brian Rossenaar.
Al met al een teleurstellend Zwaluwen’30 op deze mooie namiddag op het Zwaluwen’30-complex aan de Berkhouterweg.
Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni (76e, Fabian Juan), Adi Moric (64e, Davey v.d. Meer), Calvin den Boer, Encho Margaritha, Diovaris Balentina, Leon Schipper, Jorg Ooievaar, Jerven Devid (64e, Robin Meijer), Samet Cetin (46e, Gregory Scheltens), Jim Nelen (76e, Zakariya el Hayani). Verdere wissels: Jarie Koning, Milon den Boer. Geel: Adi Moric, Jorg Ooievaar en Samet Cetin.
Verslag: Leo van der Voort
Always Forward - Dynamo 4-1
HSV Sport - Alkmaarsche Boys 0-0
Hauwert’65 - Grasshoppers 2-1
Zwaluwen’30 - EVC 0-2
Reiger Boys - Always Forward (zat.) 0-1

Westfriezen - Bloemendaal 13 november 2022 Westfriezen - Bloemendaal 13 november 2022
Reiger Boys - Always Forward 12 november 2022 Reiger Boys - Always Forward 12 november 2022