Opening Gebouw Werk en Inkomen

ingevoerd op 17-5-2006

Op vrijdag 19 mei a.s. wordt het Gebouw Werk en Inkomen (GWI) officieel geopend. In het GWI werken de gemeentelijke afdeling Werk en Bijstand, Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en uitvoeringsinstelling UWV samen.  De heer E. Joosse van de Westfriese Bedrijvengroep en mevrouw I. Schoon van de CliëntenPlusRaad openen gezamenlijk het GWI. Zij vertegenwoordigen de belangrijkste klanten van het GWI: de werkgevers en de werkzoekenden.
partners

In het GWI werken de afdeling Werk en Bijstand (voorheen Sociale Zaken), CWI en UWV samen om mensen snel aan het werk te helpen of indien nodig van een tijdelijke uitkering te voorzien. De organisaties zetten zich in om vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt op elkaar af te stemmen.

Ook re-integratiebedrijven Rentree en Agros en medewerkers van de sociale diensten van de gemeenten Obdam, Opmeer, Wester-Koggenland, Wognum, Noorder-Koggenland en Medemblik werken in het GWI. Het helpen van mensen aan een baan staat bij het GWI voorop.
optimale samenwerking

Op meerdere plekken in Nederland werken de gemeente, CWI en UWV vanuit één zogenaamd bedrijfsverzamelgebouw. In het GWI streven de West-Friese ketenpartners naar een optimale samenwerking. Zo zijn de partners met geld van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een pilot-project gestart voor het delen van de automatiseringsmiddelen. Dit project maakt het onder meer mogelijk om één centrale receptie in het GWI te hebben waar de klant snel geholpen kan worden. Een ander voordeel van de gezamenlijke aanpak is dat cliënten slechts eenmaal hun gegevens hoeven te overleggen.

meerdere voordelen
Het samenbrengen van de organisaties op één locatie biedt meerdere voordelen. De werkzoekenden, uitkeringsgerechtigden en werkgevers kunnen op één plek alle voor hen relevante diensten vinden. De dienstverlening van de verschillende organisaties is beter op elkaar afgestemd, waardoor de cliënten snel terecht komen bij de juiste instantie.

Reacties
Reactie: (Laurie)
23-5-2006, 22:51
Heb me een bult gezocht wáár al dat prachtigs nou staat...pffft. Hier dus: Het Bedrijfsverzamelgebouw, tussen het garagebedrijf en de begraafplaats Keern.

fotootje: http://www.d66hoorn.nl/page/images/gwi.jpg

Typisch Zeemanbouw, met een perfect gevoel voor afstand, voor de klant wel te verstaan. Ik wacht de eerste jaarcijfers wel af, of dit alles wel opweegt tegen wéér zo’n enorme kouwe blokkendoos.

Toch verontrustend: "We willen straks 1 balie en 1 telefoonnummer, we willen alle systemen op 1 netwerk draaien, zodat geen 3, maar slechts 1 pc op de werkplek volstaat. We willen gebruik maken van elkaars spreekwerkplekken en in elkaars systemen kunnen kijken. Uiteindelijk moeten de medewerkers van de verschillende instanties in beperkte mate elkaars taken kunnen overnemen. Hoorn heeft daarom recentelijk een brief geschreven aan de staatssecretaris om de systemen en bestanden van UWV, CWI en Sociale Dienst vanaf de ingebruikname van het gebouw te mogen koppelen of op zijn minst in te kunnen kijken, uiteraard rekeninghoudend met de privacy-wetgeving. Hiermee willen we de uitwisseling van informatie verder stroomlijnen en de integrale dienstverlening vorm geven, zodat klanten snel en efficient geholpen kunnen worden."

Bron: http://www.d66hoorn.nl/news/item/Eerste_paal_Bedrijfsverzamelgebouw_(BVG)_voor_Werk_en_Inkomen_geslagen/33?mid=




Reactie: (la raza)
21-5-2006, 04:54
Kosten van deze nutteloze operatie?