Matinee concert, kerstproject en kerstmarkt in de Oosterkerk Hoorn

Oratoriumkoor Soli Deo Gloria Hoorn met 'Die Schopfung' van Joseph Haydn

HOORNGIDS HOORN | Na de uitvoering van Haydn’s ‘Die Schöpfung’ in de Oosterkerk aanstaande zondag 20 november, waarvoor nog kaarten verkrijgbaar zijn, start op 22 november een ‘Kerstproject’. Op zaterdag 10 december is de 25e editie van de prachtige en altijd drukbezochte kerstmarkt.

Het scheppingsverhaal

Op 20 november brengt het koor in een matineeconcert ‘Die Schöpfung’ van Joseph Haydn. Deze schitterende muziek vertelt het scheppingsverhaal, met het ontstaan van deze mooie aarde, de dieren en de eerste mensen in het paradijs. In de eerste twee delen van het oratorium wordt het scheppingsverhaal muzikaal gepresenteerd, het derde deel schildert het leven van Adam en Eva in het Paradijs. Dit deel bevat het wonderschone duet waarin Adam en Eva met het koor de pracht van de aarde bezingen, een aarde die iedereen in deze tijd als mens steeds beter moet beschermen tegen wat haar aangedaan wordt.

Informatie

Concert: Die Schöpfung, Joseph Haydn
Wanneer: 20-11-2022 om 14.30 uur
Locatie: Oosterkerk Hoorn
Door: Oratoriumkoor Soli Deo Gloria Hoorn onder leiding van dirigent Marcel Joosen. Begeleiding door het Nederlands Begeleidingsorkest. Solisten zijn Alya Akhmadeeva, Peter Vos en Hans Christiaan Hinz
Informatie en kaartverkoop vindt u op: https://solideogloria-hoorn.nl/agenda/ (https://solideogloria-hoorn.nl/agenda/). Toegangskaarten op de middag van het concert ook vanaf 13.45 uur in de kerk verkrijgbaar Entreeprijs is € 27,50, € 32,50 en € 37,50 incl. programmaboekje. De Jeugd tot 16 jaar halve prijs.

Liefhebbers

Soli Deo Gloria biedt liefhebbers van zingen de kans vijf weken met het koor mee te zingen, op de dinsdagavonden vanaf 22 november t/m 20 december. Ze studeren vier weken meerstemmige kerstmuziek in, onder andere een aantal Christmas Carols, die ze dan op dinsdagavond 20 december gaan ‘uitvoeren’ in een informele bijeenkomst in de Theaterkerk Hemels in Twisk onder het genot van een hapje en drankje. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het koor én om al zingend in de kerstsfeer te komen. Ze repeteren op dinsdagavond in het gebouw van Lifebuilders, Dampten 16 in Hoorn. De kosten van dit project zijn € 50. Aanmelding kan bij de voorzitter Wil Eiting: 0229-272860/06-46646066 of via voorzitter@solideogloriahoorn.nl. (mailto:voorzitter@solideogloriahoorn.nl)

Kerstmarkt

Op zaterdag 10 december gaan eindelijk, na een pauze van twee jaar, de deuren van de Oosterkerk weer open voor de bekende, mooie en gezellige kerstmarkt. Het is ook nog een jubileumjaar voor de markt, dit jaar is het de 25e editie. De Oosterkerk is dan al geheel in kerstsfeer. Er is live (kerst)muziek. U kunt hier mooie serviezen , glaswerk, feestelijke kleding, sieraden , handgemaakte kerstversiering, speelgoed en boeken en cd’s  kopen. In het ‘restaurant’ kunt u een beetje bijkomen van alle drukte. Hier wordt koffie, thee, taart, glühwein én erwtensoep geserveerd. Iedereen is van harte welkom om op deze zaterdag van 10.30-15.00 uur te komen kijken én kopen in deze bijzondere en feestelijke omgeving.

Kerstmarkt Oosterkerk Kerstmarkt Oosterkerk