Voel je senang op de Kerstpulan in de Oosterkerk Hoorn

Zaterdag 17 december van 17.00 tot 21.00 uur

HOORNGIDS HOORN | In het koloniale tijdperk was het uitdrukkelijk verboden om Pencak te beoefenen. Om dit te omzeilen bedacht men een andere naam hiervoor: Kembangan. Pencak Silat zag er dan uit als een Nationale Dans.

Op zaterdag 17 december aanstaande organiseert de Stichting Acara VitaNova weer een Kumpulan (Indische middag) in de Oosterkerk in Hoorn. Aanvang is om 17.00 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Een Kumpulan in Kerstsfeer

Natuurlijk wordt het een Kumpulan in Kerstsfeer met als motto ’Voel je senang op de Kerstpulan!’. De Kerstpulan wordt muzikaal opgeluisterd door de ervaren en swingende allround band Xanur. Op hun muziek kun je heerlijk dansen, maar je kunt ook gewoon luisteren en van de muziek genieten. Kortom een allround band die geschikt is voor alle gelegenheden, zoals Indische avondjes, kumpulans, pasar malams, bruiloften maar ook bedrijfsfeesten. XANUR is een band die, country, dangdut, poco-poco, rock ’n roll, soul, keroncong maar ook nog muziek uit de jaren ’70 speelt.

Demonstratie Kembangan (Pencak Silat)

In de pauze kunt u genieten van een spectaculaire demonstratie Kembangan (Pencak Silat). Pencak Silat is dé verdedigingskunst en krijgskunst van Indonesië en kent honderden verschillende stijlen. De Manyang is daar een van. Manyang staat voor wesp en komt uit Sumberpucung op Oost-Java. Guru (leraar) C.D. Kessing bracht de Manyang-stijl naar Nederland. Tijdens de demonstratie ziet u de veelzijdigheid van Pencak Silat als krijgskunst. Verschillende dierenstijlen komen voorbij, alsmede de sierlijke verbloeming in de Kembangan-dansvorm, de zelfverdediging tijdens de beladiri, diverse traditionele wapens en het mentale tijdens ademhalingsoefeningen en breektesten. De Indische catering Enak uit Alkmaar is aanwezig om voor de gasten een heerlijke maaltijd of snacks te bereiden. De kerstman ontbreekt ook niet op deze Kerstpulan en zorgt geregeld voor een verrassing.

Informatie en reserveren

Zaterdag 17 december 2022 in de Oosterkerk in Hoorn van 17.00-21.00 uur. De online kaartverkoop bedraagt €15, aan de kassa €20 en jeugd van 12 -18 jaar €10 (Exclusief catering).
Online kaartverkoop via www.podiumplein.nl (https://www.podiumplein.nl/artiesten/stichting-acara-vitanova/voorstellingen/xanur-in-de-gordel-van-smaragd), telefonisch reserveren kan via het telefoonnummer 06-83351218 of via onze website: www.acaravitanova.nl (http://www.acaravitanova.nl).

manyang-demoteam-1024x683-01 goeiefotobewerktbeter manyang-demoteam-1024x683-01 goeiefotobewerktbeter