WerkSaam Westfriesland is 'Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022'

23-11-2022

HOORNGIDS HOORN | WerkSaam Westfriesland is gisteravond uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022. De uitreiking vond plaats in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. WerkSaam Westfriesland ontving deze prijs met grote blijdschap en trots.

De jury over WerkSaam Westfriesland
De jury onder leiding van Jan van Zanen (burgemeester Den Haag) heeft WerkSaam Westfriesland als winnaar gekozen omdat het een creatieve, vernieuwende en transparante organisatie is. WerkSaam streeft naar waardevol werk voor de diversiteit aan cliënten.  De vanzelfsprekendheid waarmee de focus ligt op werkgelegenheid, ondanks dat WerkSaam zich ook bezighoudt met uitkeringen, is heel bijzonder. Er is een sterke combinatie van het verzorgen van de uitkeringen en het begeleiden van cliënten naar werk. Zo is bijvoorbeeld de tozo-regeling uitgevoerd. Ook biedt WerkSaam de mogelijkheid door te stromen van cliënt naar medewerker naar coach, waardoor nogmaals het waardevolle werk blijkt. WerkSaam heeft een sterke en zichtbare positie in de regio. Bestuurders willen onderdeel zijn van WerkSaam, en bedrijven en ondernemers zoeken de samenwerking op door de goede beleidsmatige aspecten zoals de sustainable development goals. Bovendien is de rol van de medezeggenschap in deze organisatie groot.
De Douane en het Nederlands Forensisch Instituut waren de andere twee kanshebbers voor de titel Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022.

Overheidsmanager van het Jaar 2022
Naast Beste Overheidsorganisatie werd ook de Overheidsmanager van het Jaar gekozen. Vol trots nam Nanette van Schelven (Directeur-Generaal Douane) deze award in ontvangst. Christien Bronda (gemeentesecretaris van de gemeente Groningen) en Theodor Kockelkoren (Inspecteur-generaal der Mijnen bij Staatstoezicht op de Mijnen) waren de andere finalisten voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2022.
Ook werd het thema voor de Verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023 bekend gemaakt: pionieren!

Over de jury
Voorzitter Jan van Zanen (burgemeester Den Haag); Marc Allessie (Directeur Ambtenaar en Organisatie Ministerie BZK); Jan Herman de Baas (Gemeentesecretaris Arnhem); Renée Bergkamp (Provinciesecretaris Noord-Holland); Michelle Kames (Jong Ambtenaar van het Jaar 2022); Mirko Noordegraaf (Hoogleraar Universiteit Utrecht); Astrid Schulting (Gemeentesecretaris Westerkwartier); Piet Sennema (Secretaris Directeur Waterschap Aa en Maas) en Marieke van Wallenburg (Directeur-generaal Overheidsorganisatie Ministerie BZK).

Over de partners
De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de VOM. De uitreiking van de Overheidsawards wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, PA Consulting, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Foto: voorzitter van de jury Jan van Zanen (burgemeester Den Haag) met links en rechts van hem de finalisten (Nederlands Forensisch Instituut en Douane) en winnaar (WerkSaam Westfriesland).

Overheids Awards Werksaam Overheids Awards Werksaam