Afschaffing delen Netflix-account zorgt niet voor grote stijging nieuwe abonnees

Maar 15% kijkers buiten huishouden neemt Netflix-abonnement

HOORNGIS REGIO | Ook al zijn streamingdiensten populair: voor 53% van de Nederlanders is het een van de eerste dingen die zij laten gaan als ze moeten besparen. Dat is volgend jaar mogelijk ook te zien bij Netflix als de populairste streamingdienst delen buiten het huishouden onmogelijk maakt. Met ingang van het beleid dat in 2023 ingaat, moet de groep die nu meekijkt op een account van iemand buiten het huishouden waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe optie.

Maar 15% van deze groep die nu (on)betaald meekijkt op een Netflix-account buiten het eigen huishouden is van plan volgend jaar een eigen abonnement af te sluiten. 34% van de meekijkers buiten het huishouden sluit geen eigen abonnement af bij de populairste streamingsdienst. 51% weet nog niet wat ze gaan doen. Dat blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise onder 1.000 Nederlanders, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

42% kijkt op account van een ander 
Momenteel kijkt ruim vier op tien Nederlandse Netflix-gebruikers (42%) Netflix op een account dat niet van hen is. Van deze groep kijkt 42% op een account buiten het eigen huishouden. De helft van de kijkers (51%) buiten het eigen huishouden betaalt nu niet mee aan het maandelijkse abonnement. Hans de Kok, directeur Pricewise: “Het is jammer dat delen straks of niet meer mogelijk is of minder toegankelijk is door nog hogere abonnementskosten. De streamingdiensten schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. De een na de andere en allemaal voor een paar euro tot een tientje per maand. Heb je meerdere abonnementen, dan tikt dat toch flink aan. Zeker als je ook nog betaalt voor een regulier internet en tv-abonnement en bijvoorbeeld voor extra zenderpakketten. De kosten voor al deze abonnementen stapelen zich op.” 

Bron: Pricewise.nl (https://www.pricewise.nl/https://www.pricewise.nl/)

 

netflix netflix