Resultaten voetbal 26 en 27 november

Hollandia herstelt zich na nederlaag tegen De Zouaven

HOORNGIDS REGIO | Zondagmiddag in een troosteloos Julianapark hebben de Hollandia-getrouwen kunnen genieten van een wervelende eerste helft. Hollandia was heer en meester over het Meppelse Alcides. Met Bart Spil weer terug na een schorsing, sleurde en knokte Hollandia onder aanvoering van Bart voor elke meter.
Binnen 17 minuten stond de 3-0 op het scorebord. In de 3e minuut was het Daniël Meijers die op aangeven van Bart Spil de bal feilloos achter doelman Xander Jager schoot. Acht minuten later was het weer raak: Dennis Jansen liet het net bollen na een keihard schot. Nog was de aanvalslust van een ontketend Hollandia niet gestild, in de 17e minuut was het weer Daniël Meijers die zijn tweede doelpunt liet aantekenen. Hollandia bleef loeren op kansen. In de 37e minuut was het Michael Lanting die achter een afgeslagen bal aanging. Ook doelman Xander de Jager probeerde de bal te pakken, maar in plaats van de bal greep hij de benen van Michael Lanting. De prima leidende scheidsrechter Krop wees resoluut naar de stip. Michael Lanting nam zelf achter de bal plaats en schoot de strafschop feilloos in het doel. Met een 4-0 werd de rust bereikt.

Na de thee een driedubbele wissel door Alcides-coach Wilko Niemer bracht wat meer evenwicht in het spel, Hollandia kwam er minder uit en liet het spel over aan Alcides. In de 55e minuut was het invaller Jeroen Westerbeek die een slecht weggewerkte bal in de rebound achter Dirk Bakker schoot. Na dit doelpunt werd Hollandia onrustig en ging foutjes maken en daarmee Alcides terug in de wedstrijd bracht. Toch duurde het tot de 73e minuut dat een andere invaller Boye Keizer de 4-2 op het scorebord bracht. Mouad Ben Check blesseerde zich bij deze actie en moest gewisseld worden. Vijf minuten later kwam er nog meer onheil over Hollandia heen. In zijn tomeloze inzet kwam Bart Spil door het gladde veld hard in aanraking met een speler van Alcides. Scheidsrechter Krop trok resoluut de rode kaart voor de aanvoerder van Hollandia. Met tien man moest een ontketend Alcides bestreden worden. De complimenten waren ook na afloop voor de tien spelers die de 4-2 overwinning veilig stelden.

Hollandia: Dirk Bakker, Delano Woud, Luke Abelskamp (67e Dirk de Jong), Stezo Knott (82e Enes Kar), Dennis Jansen, Michael Lanting, Romeo Fecunda, Daniël Meijers (82e Youssef Chaali), Bart Spil en Mouad Ben Chekh (73e Denzel Inyamah).
Volgende week gaan de mannen van Ron van der Gracht naar Noordwijk waar SJC wacht. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.
Verslag: Peter van Lobberegt
=================================================================================
Always Forward - Flevo 3-0

Always Forward heeft zondag in de vijfde thuiswedstrijd van het lopende seizoen zijn 100%-thuisscore gehandhaafd door met 3-0 te winnen van promovendus Flevo. Daarmee handhaaft de ploeg van Emilio Oude Groen en Jeroen van Giersbergen zich op de koppositie van de ranglijst. Dat tevens een goede start werd gemaakt in de tweede periode is meegenomen, maar niet echt van belang, omdat Forward vorige week al de eerste periodetitel in de wacht sleepte.

In de openingsfase van de wedstrijd was Daimy Mac Donald – niet in alle gevallen zo bedoeld – de meest opvallende speler. Nog voordat er een minuut gespeeld was, raakte hij aangeslagen toen zijn hoofd in een botsing hard getroffen werd. Direct na de spelhervatting werd hij in kansrijke positie aangespeeld door Jeffrey de Moel, maar die positie gold helaas tevens als buitenspel. Even later zorgde hij voor de afronding van een corner van links: zijn van voorbij de tweede paal ingekopte bal verdween naast het doel.
In de tiende minuut kwam Forward op voorsprong via een counter waarin Lucas Laan een mooie pass van Tom de Weerd op links ontving, een verdediger passeerde en vanaf de achterlijn een harde en scherpe voorzet afleverde. Bijna op de doellijn kon een teruglopende Flevo-verdediger weinig anders doen wat anders de zich achter hem bevindende Forward-aanvallers zouden hebben gedaan: de bal tegen het net werken (1-0).
Clyde Limbach voorkwam even later met een goede ingreep een dreigende Flevo-doorbraak. In de 18e minuut mocht Cemil Zaal op links, halverwege de speelhelft van de bezoekers en niet ver van de zijlijn een vrije trap nemen die door scheidsrechter Overtoom was toegekend wegens vloeren van Lucas Laan. Vermoedelijk iedereen verwachtte een krullende voorzet, maar de Forward-aanvoerder leverde een verrassende boogbal af die bij de tweede paal vlak onder de lat tegen het net belandde (2-0).
Het volgende wapenfeit van Forward betrof een vleugelschot van Lucas Laan dat langs het Flevo-doel vloog. Daarna werden de bezoekers enkele malen gevaarlijk. Een vrije trap, genomen van zo’n 25 meter recht voor het Forward-doel, stuitte af op het tweemansmuurtje. Een via een tegenstander van richting veranderde pass van Clyde Limbach bood de bezoekers de kans een gevaarlijke aanval op te zetten over rechts, maar de voorzet kon net worden onderschept, waarna doelman Tristan Detmers de bal eenvoudig kon oprapen. Uit een volgende vrije trap voor de bezoekers vloeide een aanval voort die werd afgesloten met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Tristan Detmers pakte de bal op knappe wijze en deed kort daarna hetzelfde bij een Flevo-voorzet van rechts. Ook Clyde Limbach zag zijn vrije trap, die hij van even buiten de punt van het Flevo-strafschopgebied mocht nemen, tegen het muurtje afstuiten.
In de slotfase van de eerste helft kwam de van zijn blessure herstelde Joost Ruttenberg in het veld voor Daimy Mac Donald. Tristan Detmers werd nogmaals getest met een afstandsschot. Jurgen Adamus zocht na een fraaie solo het doel royaal te hoog en Lucas Laan zag een knappe actie, waarin hij een mogelijkheid om een schot met rechts te wagen liet liggen, uiteindelijk stranden op een overmacht aan verdedigers.

Het eerste doelgevaar in de tweede helft kwam op naam van Always Forward. Bij een vrije trap van Tom de Weerd van links dook Joost Ruttenberg plotseling voor het doel op, maar zijn volley was helaas te hoog gericht. Remco Loos kwam in het veld voor Jeffrey de Moel en even later maakte Gilles Duiveman McEwan, die hinder ondervond van zijn hamstring, plaats voor Joeri Kerkhoven. Die was nog maar net binnen de lijnen toen Joost Ruttenberg na een Forward-aanval over links in het Flevo-strafschopgebied werd aangespeeld. Zijn schot ging via een verdediger langs het doel. Bij de volgende aanval was er sprake van een herhaling van zetten en deze keer trof Joost Ruttenberg het doel wel, in de korte hoek (3-0). Enkele minuten later ging een inzet van Joost Ruttenberg, die het midden hield tussen een voorzet en schot voor en over het doel langs.
In de volgende fase zette Flevo een offensief op. Een vrije trap werd een prooi voor Tristan Detmers en een volgende stuitte, net als die van voor de pauze, af tegen het Forward-muurtje, waarna de aanval doorging, tot Patrick Tap voor opruiming zorgde. Een Flevo-aanval over links liep uit op een voorlangs het Forward-doel verdwijnend vleugelschot. In counters van Forward stuitte Tom de Weerd, aangespeeld dor Lucas Laan, op een goed ingrijpende laatste verdediger van de bezoekers en bleef een voorzet van Clyde Limbach net buiten bereik van Joost Ruttenberg. Tristan Detmers moest wederom in actie komen bij een Flevo-doorbraak en even later buiten zijn strafschopgebied bij een dieptepass. In beide gevallen deed hij dat uitstekend. In de slotfase van de wedstrijd kwamen Milan Bakker en Danilo van der Woude in het veld voor Terence Alberg en Lucas Laan. Na deze wissels pakte Tristan Detmers nog een afstandsschot en kreeg Joost Ruttenberg via Tom de Weerd een goede kans, maar hij stuitte op de Flevo-doelman.

Always Forward - Flevo 3-0 (2-0).  10, Flevo eigen doel 1-0; 18, Zaal 2-0; 54 Ruttenberg 3-0.
Always Forward: Tristan Detmers, Terence Alberg (86, Milan Bakker), Gilles Duiveman McEwan (52, Joeri Kerkhoven), Patrick Tap, Clyde Limbach, Jurgen Adamus, Cemil Zaal, Lucas Laan (86, Danilo van der Woude), Jeffrey de Moel (50, Remco Loos), Daimy Mac Donald (41, Joost Ruttenberg) en Tom de Weerd.
Verslag: Hans Smit

Westfriezen steelt 3 punten van Vios-W

Westfriezen en VIOS-W begonnen onder herfstachtige omstandigheden aan de wedstrijd. De kragen omhoog bij de supporters en de stadionlampen hadden wel aangekund op deze grauwe zondag.

In de 30e minuut kwam VIOS-W op 0-1 via een eigen doelpunt van Westfriezen. VIOS-W was de betere ploeg de eerste helft en kon met 0-1 gaan rusten.

De tweede helft bleef VIOS-W het team met meer balbezit, zonder dat de achterhoede van Westfriezen echt in moeilijkheden kwam. Westfriezen loerde op een counter, maar VIOS-W bleef attent achterin. Tot de 61e minuut toen Tom Overtoom de 1-1 binnen schoot.
Westfriezen vond het prima zo, hing achterover alsof men wist dat het die dag goed ging aflopen.
In de 90e minuut rondde Casper van Beek een voorzet vanaf de flank succesvol af: 2-1. VIOS-W snapte er niks van, maar Westfriezen liet zien dat de verschillen in de 2e klasse klein zijn en joeg door. Een beloning volgde in de 92e minuut, wanneer Pieter Koopman attent reageerde en met de 3-1 het hangslot aan de overwinning hing.

Spirit´30 iets meer doortastend dan SEW

Bij een druilerige, regenachtige zondag behaalde Spirit´30 een verdiende overwinning op SEW, dat een goed verdedigende doelman Mike Hoffer in het doel aantrof.

Na een aantal goed uitgespeelde aanvallen was het Spirit´30 niet gelukt om ook de goed spelende doelman van SEW Noah Bommels te passeren. Toch was het in de 13e minuut raak voor Spirit´30 na een fout in de verdediging van SEW. Niek Botman profiteerde daarvan en schoot voor Spirit´30 de 1-0 binnen. De strijd ging op en neer voor rust. Kansen waren er voor SEW via Max Drayer en Nasir Ali Hassan. Zoals eerder gezegd vonden zij Hoffer op hun weg of schoten/kopten de bal over en naast. Ook af en toe niet adequaat genoeg, zodat de verdediging van Spirit´30 kon ingrijpen. Ruststand 1-0.

In de 62e minuut weer een goede aanval over rechts. Kenny van Westen nam de bal goed mee en zag de geheel vrijgelaten Nick Koomen vrijstaan. Een duidelijke fout in de organisatie van SEW. Bommels was totaal kansloos: 2-0. SEW had ook veel pech. Een bal over rechts werd goed voor gelepeld, maar niemand van SEW was op tijd om de bal in het doel te schieten. Ook invaller Jamy Grippeling van SEW had iets meer geluk mogen hebben met zijn aanvalspoging, maar ook zijn schot trof geen doel. Complimenten voor beide ploegen, maar een simpele regel in de spelregel is: degene die de meeste doelpunten maakt heeft gewonnen.
Terzijde: Zowel Hoorn Radio als Weeff konden geen live-verslag doen van de wedstrijden vanwege een storing bij de provider, waardoor er geen verbinding mogelijk was met de centrale studio.
Verslag en foto: Bert Putters
Beverwijk - Always Forward (zat) 0-1

Ook in de vijfde uitwedstrijd heeft Always Forward de 100%-score op vreemde bodem weten te handhaven. In voor de dag van het jaar uitzonderlijk fraaie weersomstandigheden won de ploeg op een natuurgrasmat met 0-1 van Beverwijk. De overwinning tegen de laagvlieger op de ranglijst kostte de ploeg, met name in de tweede helft en zoals in de tot nu toe gespeelde wedstrijden al enkele malen eerder het geval was, echter flink wat inspanning en bevestigde de indruk dat de krachtsverschillen in de derde klasse A niet al te groot zijn.

De eerste helft was duidelijk in het voordeel van Forward. Beverwijk begon de wedstrijd met aanvallende bedoelingen, maar kreeg al in de vierde minuut daarvoor de rekening gepresenteerd. Kevin van Gasteren werd op links gelanceerd en na een korte dribbel schoot hij de bal langs de uitgelopen Beverwijk-doelman tegen het net (0-1). Drie minuten later kreeg Milco Leijen, na een combinatie met Stefan Schipper en Boyd Stevens, een vrije doortocht richting Beverwijk-doel, maar helaas ging zijn inzet net voorlangs. Na een klein kwartier spelen kwam Yannick Kuijpers bijna in kansrijke positie. In dit geval wist een verdediger van de thuisploeg knap het gevaar te bezweren.
Enkele minuten later volgde de eerste echte dreiging inhoudende Beverwijk-aanval, die echter op het laatste moment vastliep, waardoor doelman Dani Peper de pal kon oppakken. Kort daarna lanceerde Boyd Stevens de opgestoomde Perry Vlasman op rechts. De voorzet leverde een corner op, waaruit een counter ontstond, die door Jimmy Bouwhuis met een goede ingreep, ten koste van een corner, werd afgeweerd. Aan de overkant van het veld forceerde Kevin van Gasteren op zijn beurt een corner op links. Tot driemaal toe kon hij een voorzet afleveren en het eindresultaat werd een corner op rechts, waaruit de bal door de defensie van de thuisploeg kon worden weggewerkt.
Een door Kevin van Gasteren genomen vrije trap op links belandde bij Nick de Wit, wiens schot-uit-de-draai een prooi werd voor de Beverwijk-doelman. Direct hierna volgde een uitbraak van de thuisploeg over links. Opnieuw was het Jimmy Bouwhuis die de bal wegwerkte. Bij een vrije trap voor Beverwijk werd de inleiding tot een aanval die een schot opleverde dat Dani Peper knap wist te pareren. De aanval ging door en leverde een corner op. Perry Vlasman kon de voorzet wegwerken, waarna het schot uit de rebound in de handen van Dani Peper eindigde.
Uit een inworp van de thuisploeg, vlak bij de achterlijn genomen, ontstond via drie Forward-hoofden weer bijna een kans voor Yannick Kuijpers, maar opnieuw kon een verdediger nog net voor opruiming zorgen. Een gevaarlijke Beverwijk-counter, volgend op een voorzet van Perry Vlasman, liep even later vast op een goede ingreep van Nick de Wit. In de slotfase van de eerste helft zag Milco Leijen zijn schot uit de rebound van een afgeslagen corner tegen een verdediger afstuiten en moest Dani Peper een knappe redding verrichten op een vrije trap van de thuisploeg, genomen vanaf zo’n 25 meter recht voor zijn doel.

Na de thee kwamen Jouke Huitema en Leon Machielse in het veld voor Yannick Kuijpers en Stefan Schipper. Beverwijk gooide er nog een schep bovenop en Forward kwam grote delen van de tweede helft onder druk te staan. Het eerste wapenfeit betrof een schot vanaf de rand van het strafschopgebied waarop Dani Peper een knap antwoord had. Het gevaarlijkste moment deed zich echter voor aan de andere kant van het veld, toen Leon Machielse de bal ontfutselde aan de laatste Beverwijk-verdediger. De doelman wist hem naar rechts te dwingen en kon vervolgens het uit scherpe hoek afgevuurde schot tot corner verwerken. Hieruit vloeiden nog drie corners op rij voort. Uit de laatste daarvan kon Milco Leijen weer een schot uit de rebound loslaten en weer stuitte dat af op een verdediger van de thuisploeg. Een inzet van Boyd Stevens ging even later voorlangs. Direct daarna, na ongeveer een uur spelen, kreeg een Beverwijk-spits plotseling een goede mogelijkheid, maar zijn balbehandeling was niet perfect en vervolgens gleed hij ongelukkigerwijs onderuit. Bij een volgende langdurige aanval van de thuisploeg zorgden Jelle Huitema en Nick de Wit voor opruiming van de voorzetten.
In de loop van tweede helft kwam Forward bij tijd en wijle nauwelijks onder de Beverwijk-druk uit. Dat lukte nog wel een keer toen Leon Machielse een pass onderschepte en een Forward-aanval over rechts inzette. Uit zijn voorzet kopte Boyd Stevens naast.
Jan-Jaap Schaper kwam in het veld voor Milco Leijen. Hij begon zijn optreden met het forceren van een corner, waaruit Jouke Huitema een schot kon afvuren, dat helaas weer afstuitte op een verdediger.
Enkele minuten later maakte Kevin van Gasteren, die ook nog hard in botsing was gekomen met een tegenstander, uit voorzorg in verband met lichte hamstringklachten, plaats voor Joey Papamelodias. Leon Machielse knalde de bal uit de wegens die botsing toegekende vrije trap tegen het Beverwijk-muurtje. De counter die hieruit voortkwam leek door Jimmy Bouwhuis te worden afgeweerd, maar de aanval kon toch worden voortgezet, waarna Nick de Wit de situatie klaarde.
In de slotfase kregen beide ploegen nog enkele mogelijkheden. Beverwijk via een voorzet van rechts, waaruit de bal voorbij de tweede paal naast werd gewerkt en bij een gevaarlijk ogende voorzet die net te hoog bleek voor alles en iedereen. De Forward-uitbraken leverden enkele kansen op. Jan-Jaap Schaper trof uit een vrije trap van Leon Machielse met een kopbal de paal en Boyd Stevens stuitte na een actie op rechts op de doelman van de thuisploeg.

Beverwijk - Always Forward (zat) 0-1 (0-1).  4, Van Gasteren 0-1.
Always Forward: Dani Peper, Perry Vlasman, Nick de Wit, Jimmy Bouwhuis, Matthijs Greenan, Jelle Huitema, Boyd Stevens,Yannick Kuijpers (46, Jouke Huitema), Milco Leijen (72, Jan-Jaap Schaper), Stefan Schipper (46, Leon Machielse), en Kevin van Gasteren (85 Joey Papamelodias).

Hollandia - Alcides 4-2
Westfriezen - Vios W. 3-1
HSV Sport - Sint George 0-2
Hauwert’65 - Spartanen 2-4
Beverwijk - Always Forward (zat.) 0-1