Woongebouw 'De Vrijheid' krijgt de ruimte

Commissievergadering 29 november

HOORNGIDS HOORN | De raadscommissie heeft het groene licht gegeven om de herontwikkeling locatie Holenweg 6,8 en 10 waar een woongebouw met 133 appartementen met de naam ’De Vrijheid’ gepland staat in procedure te brengen.

Het huidige bestemmingsplan biedt geen ruimte voor dit geplande wooncomplex met voldoende parkeergelegenheid en inrichting van de openbare ruimte. Een onderzoek moest uitwijzen, dat het plan de toets van rijks-, regionaal en lokaal beleid met succes kan doorstaan. De uitkomst van het onderzoek is dat er geen nadelige gevolgen zijn voor het milieu en dat het plan past binnen de opvattingen rond goede ruimtelijke ordening en beeldkwaliteit. Er is tevens een hernieuwde participatieronde geweest waardoor nu aan de voorwaarden is voldaan om met de plannen van start te gaan.

Bijdragen van de fracties

In hun bijdragen laten een paar fracties weten het jammer te vinden dat er geen plek is voor sociale huur. ÉénHoorn heeft daar vragen over gesteld. Hun conclusie is dat het vorige college al afgesproken heeft dat er geen sociale huurwoningen bij zouden zijn. Liberaal Hoorn en Fractie Tonnaer dringen erop aan dat er toch een twintigtal woningen beschikbaar komen voor sociale huur. De bouwhoogte van acht etages ontlokte verschillende opmerkingen, variërend van één bouwlaag eraf tot nog wel een paar erbij. Het aangepaste participatietraject wordt lof toegedicht maar ook wordt de vraag gesteld hoe het vertrouwen van de deelnemers aan het participatietraject verder kan worden hersteld.

Wethouder René Assendelft geeft aan dat de gemeente heeft geleerd van het participatietraject. Hij bevestigt dat inderdaad is vastgehouden aan de tijdens de vorige bestuursperiode afgesproken verdeling van woningen over de verschillende categorieën. De bouwhoogte past binnen de visie die de gemeente hierover heeft. Voor alle koopwoningen geldt een zelfbewoningsplicht.

Wethouder Assendelft licht het standpunt van het college toe Wethouder Assendelft licht het standpunt van het college toe

Reacties
Reactie: (Erik Baas)
30-11-2022, 19:59
Kennelijk lees jij iets in mijn bericht wat ik bedoeld noch geschreven heb... Lees het nog eens (en neem het letterlijk).

Reactie: (Hans Bruynsma)
30-11-2022, 13:24
@Erik: Je hebt nog alle mogelijkheden hieraan iets te doen. Dit was een bespreking in de commissie: De Gemeenteraad besluit. Benader die dus!

Reactie: (Erik Baas)
30-11-2022, 00:37
Merkwaardig hoe gemakkelijk een bestemmingsplan overboord gegooid wordt als het de dames en heren gelegen komt...