OnsWestfriesland.nl en HoornRadio/HoornGids gaan samenwerken na aanwijzing als lokale omroep

Nog beter platform voor nieuwsvoorziening voor heel Westfriesland

HOORNGIDS HOORN | Vandaag hebben twee partijen die aanspraak maken op de aanwijzing voor de status van publieke lokale omroep in Westfriesland een intentieverklaring ondertekend. Hiermee geven ’Vereniging Radio Bontekoe’, actief onder de naam HoornRadio/HoornGids en ’Stichting Lokale Media Westfriesland’, bekend van ’OnsWestfriesland.nl’, aan dat zij een samenwerking willen aangaan voor een nog beter platform voor nieuwsvoorziening voor heel Westfriesland.

De samenwerking is van toepassing als een van beide partijen de status van publieke lokale omroep krijgt. De overige partijen zijn de huidige publieke streekomroep ’Weeff’ en ’Van Hoorn Zeggen’. Deze laatste dingt alleen mee voor de status van lokale omroep in de gemeente Hoorn.

1+1=3

Samenwerking wordt gezien als een win-win. “Een sterke nieuwswebsite voor de gehele regio en een bestaande radiozender is in mijn ogen 1+1=3”, aldus oprichter Alex Gitzels van ’OnsWestfriesland.nl’. “Met de toevoeging van wekelijkse talkshows en een brede redactie als leerwerktraject kunnen wij snel starten met nieuws en informatie voor heel Westfriesland.”

Lokale redacties

Edo van Eekeres, voorzitter van de vereniging waar ‘HoornRadio’ en ‘HoornGids’ onder vallen: “Met deze samenwerking bundelen we de expertise van elk van beide partijen waardoor een breed scala aan media benut kan worden. HoornRadio bestaat volgend jaar 10 jaar en is er helemaal klaar voor om heel Westfriesland te bedienen. Daarvoor hebben wij een plan ingediend dat erop neerkomt, dat binnen het centrale platform elk van de zeven Westfriese gemeenten feitelijk zijn eigen media krijgt of behoudt, door het inrichten van een lokale redactie in de eigen gemeente.”

Keuze

Beide partijen blijven zelfstandig actief in de aanvraag voor status voor lokale omroep voor Westfriesland. In februari worden de collegebesluiten voor de keuze in elke Westfriese raad in stemming gebracht. Het Commissariaat voor de Media verwacht uiterlijk 3 maart een keuze.

Intentie tot samenwerking vnlnr Edo van Eekeres en Alex Gitzels Intentie tot samenwerking vnlnr Edo van Eekeres en Alex Gitzels