Theaterkerk Wadway: Boban Benjamin Braspenning, Vincent Bijlo, Ksenia, Joes

Moeizaam herstel van de cultuursector na corona

HOORNGIDS REGIO | De cultuursector heeft littekens opgelopen na een lange periode van onzekerheid en onduidelijkheid. De theaters zitten nog lang niet zo vol als in 2019. Ongeveer een derde van het publiek heeft na corona de weg nog niet teruggevonden. Het lijkt erop alsof het publiek ‘t niet meer gewend is; theater is kennelijk uit ons systeem geraakt. Ook Theaterkerk Wadway ziet een dramatische terugval in het aantal bezoekers. Waarschijnlijk vinden mensen het raar of onwennig om weer op elkaars lip te zitten, iedereen is wat onhandiger in de omgang. Bij veel theatermakers heerste, na twee jaar Corona, de verwachting: We mogen eindelijk weer spelen, dus de zaal zit ook weer vol. Maar dat blijkt niet reëel, het heeft tijd nodig. Sociale beleving is een cruciaal aspect van theaterbezoek, dat moeten we weer opnieuw uitvinden. Dán komt het vast goed.

Vrijdag 16 december Boban Benjamin Braspenning  (Cabaret)

Boompje Beestje

Boban Benjamin Braspenning is afgestudeerd Econoom en Ethicus. Vanuit zijn studentenkamer – waar hij binnenkort uit moet – heeft hij een muzikaal cabaretprogramma over woningnood geschreven. En omdat hij toch bezig was, ook maar meteen over economische ongelijkheid en financiële fratsen van vermogende mensen. Opgegroeid aan de periferie van de kak, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden.  
Boban is winnaar van de publieks- en juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2021. 
Een podium bieden aan jonge talenten, dat de Theaterkerk al jaren. Het wordt een spannend eerste programma van Boban.

Zaterdag 17 december Vincent Bijlo (Cabaret)

Oudejaarsconference

Na de succesvolle Oudejaarsconferences ‘Stikstof Zijt Gij’, ‘Kuchschermtijd’ en ‘Functie Elders’ komt Vincent Bijlo in 2022 weer met een eindejaarconference. Over de titel van de show heeft hij nog geen besluit genomen. ‘From Russia With Hate’, ‘Poetins Vuurwerk’, ‘Dan Maar Liever Een Pandemie’… de loop van het jaar zal het leren. Het enige dat zeker is omtrent deze show is dat hij gespeeld gaat worden. Hoewel, is dat wel zo zeker? We gaan het zien! Misschien is dat wel een goede titel. Bijlo komt met zangeres Mariska Reijmerink, een pianist, een drummer en een saxofonist. Het zijn de muziek en de grappen die knallen.

Helaas kon de voorstelling van Vincent in 2021 niet doorgaan in de Theaterkerk. Hij is toen zeker gemist. Want voor de trouwe bezoeker van de Theaterkerk is Vincent geen onbekende en een graag geziene artiest.

Zondag 18 december Ksenia (Toneel/Matinee)

Oscar en Oma Rozerood, een ode aan het leven

De jonge Oscar is ernstig ziek en gaat op zoek naar de essentie van leven. Want wat is Leven eigenlijk? Samen met Oma Rozerood beleeft hij waanzinnige avonturen. Ze halen het maximale uit iedere dag. Oscar en Oma Rozerood is een magnifiek en aangrijpend sprookje over liefde en liefhebben. Naar de novelle van Eric-Emmanuel Schmitt.

Oscar en Oma Rozerood is en magisch sprookje waar Theaterkerk Wadway 2022 mee af gaan sluiten. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, maar het best te begrijpen voor kinderen vanaf 12 jaar.

Zaterdag 7 januari Joes (kindervoorstelling 3+)

Deze ridder zegt nee

Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal niet zo gevaarlijk te zijn en is hij zelfs een beetje eenzaam… net als Finn. 

’Deze ridder zegt nee’ is een grappige interactieve voorstelling over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap. Geschikt voor iedereen die weleens nee zegt of nee zou willen zeggen! 

Muziek en spel: Joes Boonen

Theaterkerk Wadway begint in 2023 met deze grappige kindervoorstelling waar de grote mensen vast ook van gaan genieten.

Theaterkerk Wadway Theaterkerk Wadway