Sinterklaas bezoekt Universum in Grote Waal

06-12-2022

HOORNGIDS HOORN | Sinterklaas heeft maandagmorgen 5 december een bezoek gebracht aan basisschool Universum in de Grote Waal te Hoorn. Ruim voor zijn aankomst verzamelden alle kinderen zich vol spanning op de Orionstraat voor de school om het hoge bezoek te kunnen verwelkomen. Vele gespannen gezichtjes keken uit naar Sinterklaas en zijn pieten, die ditmaal het paard rust had gegeven. De Goedheiligman en zijn gevolg kwamen gewoon aangelopen. 

Gelukkig hadden zij zich niet verslapen, ondanks nachtelijke activiteiten op daken en in huizen door het hele land. Sinterklaas werd eerst welkom geheten door directrice Willemijn Loomans, die vertelde heel blij te zijn dat Sinterklaas weer langs kon komen, waarna het hele gezelschap de prettig verwarmde school binnenging, hetgeen met name voor Sinterklaas een stuk aangenamer was dan in de gure kou te blijven staan. De goedgehumeurde uit Spanje afkomstige grijsaard is weliswaar vertrouwd met namen als Ursem en Grosthuizen, maar was zichtbaar verheugd de warmte te kunnen opzoeken.

Op het podium
Daarna mochten de kinderen in de gymzaal plaatsnemen en hun goed geoefende Sinterklaasliedjes ten gehore brengen. De pieten, waaronder ook zogeheten ’stagepieten’, strooiden in de tussentijd pepernoten rond waar gretig op werd af gedoken. De Sint, gezeten op een heuse zetel op een podium, stelde de kinderen in de gelegenheid om vragen te stellen, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt getuige de vele vingers die de lucht in gingen. Alle vragen werden keurig beantwoord, ook de vraag hoe oud de Sint nu eigenlijk was, waarop de Goedheiligman een antwoord gaf dat voor velerlei uitleg vatbaar was. Je zou haast denken dat hij veelvuldig in de politieke wereld vertoeft, waar ook met overgave om de hete brij kan worden gedraaid. Ook Anna, afkomstig uit Rusland en sinds een jaar woonachtig in Nederland, kreeg de gelegenheid een vraag af te vuren, waarop de Sint keurig antwoord gaf.

Bezoek in de klas
Na de vragensessies en onder luid gezang stroomde de gymzaal weer leeg en na een korte pauze bezocht de Goedheiligman de klassen, daarbij zijn grote boek waar werkelijk alles in staat niet vergetend. Bijgehouden in de schaarse vrije uurtjes. De kinderen konden zo nog even langer genieten van de aanwezigheid van de door hen aanbeden gulle gever. Er werden cadeaus uitgedeeld, er werd gedanst en gezongen, tekeningen overhandigd en natuurlijk ook een flinke lading ongezond, maar overheerlijk strooigoed in een of andere hoek opgeraapt die daar waren achtergelaten door de stagepieten. Na de verschillende bezoekjes aan de klassen was het weer tijd voor de Sint om andere kinderen blij te maken. Sinterklaas vertelde nog wel even dat hij altijd het liefste in Hoorn komt omdat daar wel heel veel lieve kinderen wonen. Hij miste het warme weer in Spanje wel, maar is vast van plan om volgend jaar weer naar Hoorn te komen. “Deze mooie stad zou ik nooit over kunnen slaan”, aldus de opgetogen Sint. Na nog een liedje en te zijn uitgezwaaid ging Sinterklaas weer op pad om nog meer kinderen te bezoeken.

Sinterklaas bezoekt Universum in Grote Waal A Sinterklaas bezoekt Universum in Grote Waal A
Sinterklaas bezoekt Universum in Grote Waal B Sinterklaas bezoekt Universum in Grote Waal B