Weinig kans in Hoorn op drugs testlocatie en wietproef

Raadsvergadering 6 december

HOORNGIDS HOORN | Niek Heijne (D66) heeft twee vragen voor het college van burgemeester en wethouders met betrekking tot het drugsbeleid in de gemeente. De eerste vraag is of het mogelijk is om in Hoorn bij de GGD een testlocatie of inleverpunt voor drugs in te stellen. Zijn tweede vraag of Hoorn kans maakt om mee te doen aan de lokale legale wietproef.

Testlocatie of Inleverpunt voor drugs

Wethouder Marjon van der Ven antwoordt dat het op dit moment niet mogelijk is om in Hoorn een testlocatie of inleverpunt voor drugs in te stellen. In Zaandam, Alkmaar en Den Helder zijn wel zogeheten inleverpunten, waarnaar drugs kan worden opgestuurd om te onderzoeken of er geen andere gevaarlijke stoffen in zitten. De Breider stichting stuurt deze onderzoekspunten aan. De gemeente zal contact met hen opnemen om te zien of er in Hoorn en Westfriesland een dergelijk punt is in te stellen. Zij noemt het een capaciteitsprobleem waar ook de GGD mee kampt. Er wordt wel voorlichting gefaciliteerd over drugsgebruik.

Geen legale wietplantage in Hoorn

Ook vraagt Heijne zich af of Hoorn kans maakt nu wel een stad te worden waar legale wietteelt en verkoop wordt toegestaan nu de wietproef landelijk weer is uitgesteld. Burgemeester Jan Nieuwenburg kan tot zijn spijt niet melden dat de kans daarop groter is geworden.

Burgemeester Nieuwenburg aan het woord Burgemeester Nieuwenburg aan het woord